Syngonium podophyllum

De Syngonium podophyllum is een kruipende/klimmende moerasplant. Ze leven onder water niet langer dan een paar maanden. We raden dan ook af om ze in het aquarium te plaatsen.

Syngonium podophyllum

De Syngonium podophyllum is een kruipend/klimmende moerasplant. Deze plantensoort komt voor in verschillende varianten. Van groen met witte bladeren, tot geel met wit en ook wel roze komt voor.

Bij de variant White Butterflyh zijn de bladeren fris lichtgroen met een donkere buitenrand. Dit geeft een mooi  contrast met donkere planten. Vermeerdering van de plant vindt plaats door het delen van de kluit.

Let op! Dit is een plant die wel als aquarium plant wordt aangeboden maar dit eigenlijk niet is. Het is een echte moerasplant die het een tijdje onder water uit houdt. Na een paar maanden zal de plant verslijmen en dood gaan omdat hij na een periode onderwater ook weer boven water moet komen om te kunnen groeien. Deze plant is beter geschikt voor de vensterbank dan voor gebruik in het aquarium.

Auteur

KarinD – J. de Lange

Copyright foto’s

Creative Commons-Licentie Syngonium podophyllum van Omegatron is in licentie gegeven volgens een Creative Commons. Gebaseerd op een werk op Wikimedia.org.

Extra informatie

Herkomst

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

22

pH minimum

5.0

pH maximum

7.0

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

10

Hoogte maximaal

20

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Syngonium podophyllum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.