Blog Categorieën

Om het zoeken naar de juiste aquarium artikelen makkelijker te maken hebben we de artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën. Hieronder vindt je de categorieën:

Adriaan Briene

De artikelen van de helaas te vroeg overleden Adriaan Briene hebben een speciaal plekje op de website. Al zijn artikelen zijn te vinden via deze link: Artikelen van Adriaan Briene.

Aquarium filter

Aquarium Filters

Informatie over verschillende filters!

Voor het aquarium zijn verschillende filters beschikbaar. Hoe werken ze en welke zijn het best geschikt in welke situatie en waarom. Je kunt het vinden in deze artikelen.

Fotowedstrijd

Aquarium Fotografie

Tips, trucs en informatie!

Aquarium fotografie kan nogal een uitdaging zijn. Weinig licht, bewegende onderwerpen, weerspiegelingen….met een aantal van de tips in onze artikelen kun je je fotografie in het aquarium verbeteren

Aquarium artikelen

Artikelen

Diverse artikelen

Aquarium artikelen kunnen gaan over veel verschillende onderwerpen. Deze categorie bevat de artikelen die niet in een van de andere categorieën vallen.

Aquarium beginner

Beginners

Artikelen voor de beginnende hobbyist

Deze categorie bevat artikelen voor de beginnende aquariaan. Meer informatie over het opzetten, verlichting, filtratie etc.

Berekeningen

Berekeningen

Handige aquarium calculators

Berekeningen maken is soms lastiger dan je op het eerste oog zou denken. Onze calculators kunnen je daar wellicht mee helpen.

Rio Aturia - Paracheirodon axelrodi biotoop

Biotopen

De leefgebieden van de vissoorten

Deze categorie laat artikelen zien die wat meer vertellen over de leefomgeving van de verschillende vissoorten. Herkomst, waterwaardes en bijzonderheden.

Doe Het Zelf aquarium

Doe Het Zelf

Aquarium DHZ Projecten

Een aquarium zelf bouwen, voer zelf maken? Een achterwand of rotsen maken voor in het aquarium? Bio Co2 of een Gat boren? In deze artikelen zie je Doe Het Zelf projecten rondom het aquarium!

Evenwichten

Evenwichten

Evenwicht in je watersamenstelling

De waterkwaliteit van je aquarium is afhankelijk van veel factoren. Biologische en chemische reacties veranderen de watersamenstelling. Maar hoe bereik je een evenwicht in de watersamenstelling. In deze artikelen lees je hier meer over.

Fotoshoot

Fotoshoot

Aquarium fotografie door AquaInfo

Af en toe trekken we er op uit om aquariums van liefhebbers op de foto te zetten. In deze categorie vindt je een aantal van deze fotoshoots terug.

AquariumScience

AquariumScience

Aquariumwetenschap voor de gewone man

De website AquariumScience.org zoekt uit hoe het werkelijk zit. Filtering, bacteriën, wat is waar en wat is niet waar. Met wetenschappelijk onderbouwing of in ieder geval, wetenschappelijk benaderd. De artikelen mogen we hier vertaald weergeven. Van makkelijk te begrijpen voor beginners tot aan de verwijzingen naar papers voor de enthousiaste wetenschapper.

De artikelen worden één voor één vertaald en we zijn net begonnen, de serie is nog niet compleet!

Aphyosemion striatum

Killivissen

Killivissen houden en verzorgen

Killivissen worden door liefhebbers niet alleen gehouden maar vaak ook gekweekt. Op die manier kunnen ze binnen de hobby in stand worden gehouden. In deze artikelen lees je meer over het houden, verzorgen en kweken van deze kleurrijke vissen.

aquariumstelling

Kweekverslagen

Kweken moeilijk? Doe hier ideeën op!

Wat is er nu leuker dan zelf kweken? Of lezen hoe anderen hun vissen kweken. Sommige soorten zijn heel eenvoudig te kweken, andere heel moeilijk. Lees in deze artikelen de ervaringen van andere hobbykwekers en doe ideeën op!

Aquarium nieuws

Aquarium Nieuws

Belangrijk nieuws voor de hobby!

Aankondigingen, nieuwe soortbeschrijvingen, belangrijke papers, nieuwe producten? Al het nieuws wordt verzameld in deze categorie.

Piranha’s

Bloeddorstige rovers of niet?

Piranha’s worden vaak afgeschilderd als bloeddorstige monsters…maar is dat wel terecht? In deze artikelen wordt meer verteld over Piranha’s en over hoe ze te houden.

Planten

Artikelen over planten, voeding etc.

Hoe plant je planten? Welke spoorelementen zijn nuttig? Kleibollen voor bij de wortels? En welke planten gebruik je liever niet in het aquarium. Je vindt het in deze categorie!

Reisverslagen

Reizen naar de herkomst van onze vissen!

Vissen in het aquarium bekijken is een stuk makkelijker dan in het wild. Bekijk hier de verslagen die anderen gemaakt hebben van hun aquarium reizen!

Regenboogvissen

Regenboogvissen houden en verzorgen

Regenboogvissen zijn er in veel verschillende kleuren. Om de liefhebbers te helpen bij het houden en kweken met deze fraaie vissen hebben we een heel aantal artikelen verzameld.

Reviews

Producten beoordelen en testen

Van tijd tot tijd maken we reviews over bijvoorbeeld producten. Vaak gaat dit om producten die we zelf gebruiken of hebben gebruikt. Wat is goed en wat is wat minder…je leest het hier.

Showcases

Voorbeeld aquariums

Om ideeën op te doen voor het inrichten van het aquarium hebben we hier een heel aantal showcases verzameld. Inrichting, planten, vissen, techniek…neem een kijkje bij hoe anderen het doen!

Tanganyika

Tanganyikameer en de bewoners

Het Tanganyikameer is al heel oud. In dit deel vind je artikelen over het Tanganyikameer en de bewoners daarvan.

Techniek

Artikelen over techniek

In het aquarium wordt kan heel wat techniek worden gebruikt. Hier vindt je artikelen die wat dieper ingaan op verschillende soorten techniek.

Visvoer

Informatie over het visvoer

Wat voer je de vissen? Hoeveel en hoe vaak? Diepvries of droogvoer? Wil je voer zelf maken? Lees het in de artikelen over visvoer!

Waterwaardes

Info over waterwaardes en testen

Wil je meer weten over waterwaardes en hoe alles met elkaar samenhangt? Hier vind je de artikelen! Meten is weten….maar je moet wel weten, wat je meet!

Zeewater

Artikelen over zeewater aquariums

Zeewater aquariums hebben zo hun eigen specifieke problemen én oplossingen. Deze artikelen geven je wat meer informatie!

Ziektes

Ziektes herkennen en genezen

Iedereen krijgt op den duur wel te maken met een zieke vis. Hier vind je artikelen over het herkennen en genezen van ziektes.

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!