Blog

Type locaties Apistogramma’s

Altijd al eens willen weten waar de Apistogramma soorten voorkomen? De onderstaande kaart toont de type locaties van de verschillende Apistogramma soorten. Om de legenda met soorten te zien klik je hieronder op het pijltje links van de Titel: Type localities of Apistogramma. A big thank you to Roland Kipper for providing the map!

Nitraat in het aquarium

Nitraat (NO3) in het aquarium

Nitraat in het aquarium, wat is het, hoe meet je het, hoe kun je het nitraat gehalte verhogen of verlagen? Al je vragen worden hier beantwoord.

Co2 in je aquarium

Co2 in je aquarium: ja of nee?

Co2 in je aquarium: ja of nee? Co2 is niet altijd nodig in je aquarium. Het helpt wel om planten te laten groeien en kan voor balans in het aquarium zorgen.

Hier moet je op letten bij het houden van aquarium garnalen

Hier moet je op letten bij het houden van aquarium garnalen!

Het is niet zo gek dat aquaria met garnalen erg populair zijn, zoals data van de interieurwebsite SweetestHome.nl laat zien. Een aquarium heeft namelijk een decoratieve functie en voegt veel sfeer toe aan je woning. Garnalen zijn kleurrijk, altijd in beweging en vrolijk in de weer met het schoonhouden van jouw aquarium. Het houden van […]

Heb je een oppas nodig voor je vissen

Heb je een oppas nodig voor je vissen?

Heb je een oppas nodig voor je vissen? Of een oppas nodig is, hangt af van hoe lang je weggaat. Lees er hier meer over.

Vissen verhuizen

Hoe kun je het beste vissen verhuizen?

Het verhuizen van vissen vraagt wat voorbereiding. Dit artikel geeft je wat tips voor het veilig verhuizen van je vissen.

Zwarte muggenlarven - Culex sp.

Muggenlarven

Muggenlarven worden vaak gebruikt als voer voor vissen. In dit artikel laten we de verschillende soorten zien en geven meer informatie.

Zoekfilter
zoekfilter

Nuttige Aquarium adressen

Op zoek naar een vereniging, winkel of plek waar je je Co2 fles kan vullen? Tik je plaatsnaam in en je krijgt een kaart met adressen bij jou in de buurt: