Blog

Cyphotilapia gibberosa - Blue Zaire Kapampa

Cyphotilapia Soortbeschrijving

Cyphotilapia is al in 1906 beschreven als geslacht met alleen frontosa als soort. In 2003 is de gibberosa daar aan toegevoegd.

De naam Cyphotilapia

De naam Cyphotilapia frontosa

De naam Cyphotilapia frontosa betekent vis met voorhoofdsbult. In dit artikel lees je meer over de naam.

Cyphotiliapia gibberosa Blue Zaire Kapampa

Cyphotilapia in de natuur

In de natuur komen Cyphotilapia voor op dieptes van zo’n 8 tot wel 120 meter! Ze leven wel altijd in de buurt van rotsen.

Cyphotilapia frontosa man blijft soms klein als strategie

Lichaamstaal frontosa

Lichaamstaal frontosa, door kleur en houding kan een frontosa dreigen, zich overgeven of aangeven zich niet lekker te voelen.

Cyphotilapia geslachtspapil van de man

Het geslacht van Cyphotilapia herkennen

Het geslacht bepalen van Cyphotilapia is moeilijk maar niet onmogelijk. Als je weet waar je op moet letten is de kans groot dat je man en vrouw kunt onderscheiden.

Filter types

1.1.5. Filters

Rondom filters in het aquarium hangen nogal wat mythes. Het verplicht vervangen van filtermedia is bv alleen goed voor de fabrikant!

Onder-grindfilters

8.5. Onder-grindfilters

Onder-grindfilters worden ten onrechte afgeschilderd als ouderwets. Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig en werken altijd!

Filtermedia

1.1.6. Filtermedia

Filtermedia die we in onze aquarium filters gebruiken, hoeven zeker niet zo vaak vervangen worden als fabrikanten ons doen geloven.

Zoekfilter
zoekfilter

Nuttige Aquarium adressen

Op zoek naar een vereniging, winkel of plek waar je je Co2 fles kan vullen? Tik je plaatsnaam in en je krijgt een kaart met adressen bij jou in de buurt: