Witte Stip

Witte Stip – Oorzaak, Preventie en Genezen

Wat is nu precies witte stip? Hoe herken je het en belangrijker nog: hoe genees je witte stip bij de vissen in je aquarium? Lees er alles over in dit artikel!

Chilodonella

Chilodonella

Chilodonella behoort tot de groep van protozoa of oerdiertjes. Een protozo is een ééncellig, dierlijk organisme dat verder kan worden onderverdeeld in een aantal hoofdgroepen, waaronder ciliaten en flagellaten.

Kieuwworm - Dactylogyrus

Kieuwworm – Dactylogyrus

De kieuwworm parasiteert, zoals de naam al aangeeft, voornamelijk op de kieuwen van de koi en is daarmee een zeer gevaarlijke parasiet. Met het achterlijf zet de worm zich met twee uiterst scherpe, relatief grote, en een krans van kleinere haken vast op kwetsbare kieuwen van de vis.

Huidworm - Gyrodactylus

Huidworm – Gyrodactylus

Gyrodactylus of huidworm is een echt miniatuurmonster dat zeer regelmatig op onze koi wordt aangetroffen. Gyrodactylus behoort tot de wormachtige

Peperstip - Oodinium pillularis

Peperstip – Oodinium pillularis

Bij een uitbraak van Peperstip lijkt het net of men met een peperbus heeft lopen strooien over de vissen, vandaar ook wel de naam peperstip.

Flagellaten

Flagellaten

Flagellaten zijn eencellige parasieten welke vaak al latent bij discusvissen aanwezig zijn. Bij bepaalde omstandigheden, zoals verzwakte vis, temperatuursverandering, verkeerd voer of andere omstandigheden kunnen zij zich plots sterk vermeerderen en de vis ziek maken.

(Malawi) Bloat

Bloat of Malawi Bloat is een ziekte die niet alleen voorkomt bij de vegetarische vissoorten van het Malawi en Tanganyika meer maar ook bij andere cichliden.

waterwaardes meten

Waterwaarden en zieke vissen

Waterwaarden en zieke vissen, zieke vissen kun je ook krijgen als je waterwaarden in orde lijken. De gemeten waardes zijn namelijk niet absoluut en ook afhankelijk van andere factoren.

Pijnloos doden van zieke vissen

Pijnloos doden van zieke vissen

Pijnloos doden van zieke vissen….soms ontkom je er niet aan. Een van je vissen is ziek. Maar hoe verlos je hem humaan uit zijn lijden. Hier vindt je hoe je dat doet!

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!