Azurina

Azurina is een geslacht van kleine, felgekleurde vissen in de familie Pomacentridae, waaronder damselfishes en anemoonvissen. Ze komen oorspronkelijk uit de tropische wateren van de westelijke Atlantische Oceaan, inclusief de Caribische Zee en de Golf van Mexico.

Azurina-soorten zijn klein en bereiken meestal een lengte van slechts enkele centimeters. Ze hebben een opvallend, felgekleurd uiterlijk, met een metaalachtig blauw of groen lichaam en feloranje of gele markeringen op het hoofd en de vinnen. Ze hebben een gestroomlijnd, ovaalvormig lichaam en een kleine, driehoekige kop.

Azurina-soorten komen voor in verschillende habitats, waaronder koraalriffen, zeegrasvelden en mangrovebossen. Ze worden over het algemeen gevonden in ondiepe wateren, meestal op een diepte van maximaal 30 meter.

Azurina-soorten zijn alleseters en voeden zich met een verscheidenheid aan kleine ongewervelde dieren en plantaardig materiaal. Het is bekend dat ze territoriaal zijn, waarbij mannetjes territoria binnen hun leefgebied vestigen en verdedigen.

Azurina-soorten zijn populair onder aquarianen en verschillende soorten worden gewoonlijk in huisaquaria gehouden. Ze kunnen echter gevoelig zijn voor veranderingen in de waterkwaliteit en vereisen zorgvuldige aandacht om optimale omstandigheden te behouden.

Azurina cyanea - Zwaluwstaart Juffertje

Enig resultaat