magneet vissen

Vissen vs magneet vissen: wat zijn de verschillen?

Vissen is wereldwijd een uiterst populaire bezigheid. Mensen brengen hun vrije tijd immers graag door met vissen. Ze doen dit met name voor de rust van bij of op het water te zijn, in combinatie met de sensatie van het binnenhalen van een vis.

Iedereen kan vissen!

Er zijn diverse professionele vis competities, maar de meeste personen vinden het gewoon leuk om hun hengel te pakken en voor de lol een vislijn uit te werpen. Het visgereedschap omvat (in de meeste gevallen) een hengel, een haspel en tal van uitrustingsstukken, wat soms ook als kunstaas kan dienen.
Het kan op elk gewenst moment van het jaar gedaan worden, hoewel de meeste mensen het graag doen als het weer wat warmer is. Vissen wordt ook niet door het geslacht of de leeftijd beperkt. Iedereen kan vissen, waardoor het zelfs de meest democratische van alle recreatieve sporten is!

Iets anders dan vissen vangen

Vissen is altijd al een zeer geliefde hobby onder talloze mensen van over de hele wereld geweest. Maar weet je wat nog opwindender is: iets geheel anders dan vissen vangen! We hebben het dan over het zogenaamde magneetvissen.

Dit is een visactiviteit die de laatste tijd behoorlijk in populariteit is toegenomen. Dat komt vooral door de social media, en dan met name door de TikTok en YouTube video’s!

Wat is magneet vissen

Magneetvissen of magnetisch vissen is een kunst op zich. Dit magneet vissen wordt ook wel onderwater schatzoeken genoemd, vanwege de waardevolle schatten die je in het water kunt vinden.
Het magneetvissen was trouwens aanvankelijk als iets ecologisch ontwikkeld. Want je kunt op deze wijze een hoop rotzooi uit het water halen. Om zo je plaatselijke waterwegen schoon te maken of een meer veiliger te maken om in te zwemmen.

De voordelen van het magneetvissen is gelijk aan het standaard vissen en af en toe biedt het zelfs iets meer. Want wat is nu een betere reden om wat frisse lucht te halen en van zo’n lonende hobby als magneetvissen te genieten?

Het magnetisch vissen geeft je dan ook een bijzonder goede reden om eropuit te trekken en je (directe) omgeving te verkennen. Dit alles met de mogelijkheid om een heuse schat te vinden. Juist om deze reden pakt iedereen graag een magneet op om in het water te gooien. Het magneetvissen brengt zo de spanning van de metaaldetectie op het land naar de wereld onderwater.

Het gereedschap dat je voor op deze manier van vissen nodig hebt is ook vrij simpel en betaalbaar. Een basisset bestaat uit een neodymium vismagneet, touw en een paar stevige handschoenen. Meer handige informatie daarover is hier te vinden.

Vissen vs magneet vissen: wat zijn de verschillen conclusie

Zoals je hierboven kunt lezen zijn er zeker enkele overeenkomsten tussen het vissen en magneet vissen. Maar waarop je vist en hoe je dit doet is behoorlijk verschillend. Het is echter zeker dat deze hobby’s allebei veel geduld vereisen.

Dus als jij niet de tijd of geduld hebt om een gebied of visplek grondig te bevissen, dan zijn deze hobby’s misschien niet echt iets voor jou. Maar als jij je tijd graag buiten doorbrengt en denkt dat af en toe het geluk van iets te vangen aantrekkelijk klinkt. Koop dan zeker de juiste visuitrusting en ga erop uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!