Eheim classic

Het reinigen van de pompkop bij Eheim Classic potfilters

De Eheim pompen gaan lang mee, zijn erg betrouwbaar en fluisterstil. Ze hebben echter wel hun onderhoud nodig. In de handleiding staat dit niet erg duidelijk beschreven, bekijk hier het fotoverslag.

Planten aquarium

Aquarium Pomp, Filter, Verwarming en Verlichting aan laten?

Regelmatig krijgen we van beginnende aquarium liefhebbers vragen over de verlichting, pompen en filters. Per onderdeel bespreken we wat je aan moet laten staan en wat je op een tijdklok kunt uitschakelen.

Carboplus reacties

CarboPlus of CarboMin?

De Carboplus kom je veel op het internet tegen. En vaak worden vragen gesteld als, is het wat? en werkt het? Nou, dan wordt het dus eens tijd om op deze site er wat aandacht aan te besteden.

Een beplant aquarium met een Hamburger Matten Filter

Het Hamburger Matten Filter

Het HMF (Hamburger Matten Filter) is in Duitsland zeker een veel gebruikte en geliefde methode om aquariums te filteren en is zeker favoriet bij kwekers en hobbyisten die een aantal aquaria onderhouden in een speciale aquariumkamer.

Durso overloop

Een ruimtebesparende Durso overloop (Stockman)

Een Durso overloop is geruisloos. Hij neemt echter redelijk wat plaats in. Je kunt echter met wat aanpassingen ruimte besparen met de Durso Stockman overloop.

Licht in het aquarium, De basics

Licht, zonder licht zouden wij er niet zijn. Waar het licht vandaan komt da’s voor iedereen wel duidelijk. Maar voordat we over het licht boven het aquarium gaan beginnen is het toch wel eens interessant om naar die gloeilamp in de lucht te kijken.

Diverse eiwit afschuimers

De eiwitafschuimer deel 2

De werking en mogelijkheden van de eiwitafschuimer verder uitgewerkt.

Diverse eiwit afschuimers

De eiwitafschuimer

Een eiwitafschuimer haalt afvalstoffen uit het water met behulp van luchtbellen. Ze worden heel veel toegepast in zeewater aquariums maar af en toe ook in zoetwater of vijver. Hoe dat precies werkt lees je hier!

Verbeterde aquarium overloop versie1

6 manieren van overlopen

Aquariums met een biologisch filter hebben een overloop nodig. Hier zijn de verschillende soorten beschreven.

Zoekfilter
zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!