All-in-One plantenvoeding Fles

Review: All in One – Vloeibare aquarium plantenvoeding

Deze review over All in One vloeibare plantenvoeding van Planted Box bevatten mijn ervaringen over dit product. Ik zal uitleggen waarom ik het gebruik en wat het product doet….en wat niet…. Wil je direct naar de uitleg over All in One springen, klik dan in de inhoudsopgave op All in One – Vloeibare aquarium plantenvoeding!

Mijn geschiedenis met vloeibare plantenvoeding

Sinds mijn twaalfde heb ik al aquariums. Ik kon toen (en we hebben het over 1985) voor een heel klein bedrag een oud aquarium overnemen van een oudgediende die ging stoppen met de hobby. Zoals gebruikelijk voor die tijd gebruikte je op de bodem grind. In het grind werden de plantjes geplaatst. Zonder plantenvoeding en met een wekelijkse waterwissel groeiden de planten vanzelf. Tenminste, zolang je elk half jaar, een van de twee TL buizen verving. Dit aquarium heeft jaren gestaan en de planten groeiden de bak uit.

Dit aquarium is al een aantal keren vervangen en ik ben uiteindelijk overgestapt van een beplant aquarium naar Malawi en Tanganyika. Deze vissen laten planten niet lang heel. De afgelopen 15 jaar (tot 2019) heb ik dan ook geen planten gehouden.

2019 – Een nieuw aquarium

In 2019 heb ik een nieuw aquarium aangeschaft van 250 liter. Na zoveel jaar Malawi en Tanganyika gehouden te hebben is het wel tijd om weer eens een aquarium te houden met planten. Zoals ik jaren geleden ook heb gedaan, vol goede moed het aquarium gevuld. Dit keer op de bodem filterzand en wat hout.

De planten heb ik online besteld, zodat ik in één keer een compleet pakket aan voorgrond, middenzone en achtergrond planten kon plaatsen. Niet al te moeilijke planten, gewoon een starterspakket.

Na drie weken in het aquarium bleek al snel dat de omstandigheden van kraanwater behoorlijk zijn veranderd. De planten groeiden niet, erger nog, ze kwijnden weg. Zelfs de makkelijk houdbare Javavarens wilden gewoon niet groeien. Nog een paar weken verder om zeker te weten dat het niet ging werken toch maar op zoek gegaan naar een manier om de planten beter te laten groeien.

De zoektocht naar goede aquarium plantenvoeding

Om aquariumplanten goed te laten groeien hebben ze een aantal zaken nodig. Het onderdeel wat het minst aanwezig is, beperkt de groei van de plant op dat punt. Wat hebben ze nodig:

 • Licht
 • Co2
 • Plantenvoeding

Licht

Boven dit aquarium hangen twee TL lampen. Op zich zouden deze voldoende licht moeten geven voor een matige verlichting. Een TL buis is rond en geeft dan ook rondom licht. Om de hoeveelheid licht wat te vergroten kun je het sturen met een reflector. De hoeveelheid bruikbaar licht in het aquarium neemt daarmee enorm toe. Deze heb ik dan ook op de TL buizen geplaatst.

Co2

Het tweede puntje op de lijst is Co2. Door er licht op de bladeren van planten schijnt vindt er foto synthese plaats. De plant zet hierbij Co2 om in twee delen: zuurstof en koolstof. Koolstof is de belangrijkste bouwsteen van een plant. Er zijn verschillende manieren om Co2 in het water te krijgen. Bio Co2, Chemisch (klinkt erger dan het is ;) ) en kant en klare Co2 uit een fles.

Via Marktplaats heb ik een betaalbare Co2 fles, Computer en naaldventiel op de kop getikt. Met deze set kan ik er voor zorgen dat de pH gelijk blijft en er niet teveel Co2 wordt toegediend.

Aquarium plantenvoeding

En toen begon de zoektocht naar een geschikte plantenvoeding. Er zijn in de handel heel veel verschillende soorten aquarium plantenvoedingen te koop. Ze beloven allemaal ongeveer hetzelfde…..maar de werking is dat helaas niet.

Via Facebook kwam ik daarna terecht op een plantenvoeding met twee soorten poeders. Een met Micro elementen en een met Macro elementen. Deze poeders kun je oplossen in gedemineraliseerd water. Omdat deze twee elementen samenklonteren als je ze tegelijk toedient, moet er minimaal zes uur tussen de twee voedingen zitten. Bij deze plantenvoeding groeiden de groene planten goed maar bleven de rode planten wat achter. Om toch wat variatie in kleur te krijgen dus maar weer op zoek naar een betere plantenvoeding.

Daarna heb ik daarom twee soorten met vloeibare aquarium plantenvoeding uit de winkel geprobeerd. De eenvoudige planten zoals Javavaren wilden daar wel op groeien maar ook daarmee deden voornamelijk de rode planten het niet best.

Blauwalg

Helaas zat in de plantenvoeding uit deze flesjes in combinatie met mijn aquarium/kraanwater een onbalans. Al snel na de start van het gebruik van deze aquarium plantenvoeding kreeg ik last van blauwalg. In mijn zoektocht naar de oplossing van dit hardnekkige probleem kwam ik terecht bij een uitleg hoe je dit het beste kon aanpakken: Blauwalg bestrijden in je aquarium.

All-in-One vloeibare aquariumbemesting

Door de zoektocht naar de beste manier om van de blauwalg af te komen, kwam ik dus op de website Aquascaping website van Gilles terecht. In de beschrijving staat een heel stappen plan hoe je van je blauwalg af kunt komen. Belangrijk in die beschrijving is ook hoe je het weg kunt houden.

Door de focus te leggen op de groei van planten….en de planten een voeding te geven in de juiste verhouding, krijgt blauwalg veel minder kans. Omdat de methode van Gilles zo goed aansloeg heb ik daarom ook de plantenvoeding besteld.

All-in-One Plantenvoeding fles

All-in-One plantenvoeding Fles
All-in-One plantenvoeding Fles

All-in-One plantenvoeding wordt geleverd in een handige fles. Op de fles staat precies beschreven hoeveel en hoe vaak je de voeding moet geven. Een aquarium met veel planten en licht geef je meer plantenvoeding dan een aquarium met weinig planten en wat minder licht.

All in one plantenvoeding Fles met uitleg
Uitleg staat achter op de fles!

De plantenvoeding wordt geleverd in een handige knijpfles. Onderin zit de plantenvoeding. Bovenin zit ingebouwd een maatbeker. Draai de dop van het maatbekertje iets los zodat lucht uit de maatbaker kan ontsnappen. Knijp in de fles en het maatbekertje vult zich eenvoudig. Op het maatbekertje staat per 10 milliliter een streepje zodat je eenvoudig de juiste hoeveelheid kunt afmeten:

All in one plantenvoeding ingebouwde maatbeker
Review: All in One - Vloeibare aquarium plantenvoeding 7

Ondersteuning

Ter ondersteuning ontvang je na aanschaf een aantal e-mails met uitleg, tips en tricks. Krijg je de balans in je aquarium nog steeds niet onder controle, dan kun je Gilles altijd een email sturen. Per email helpt hij je dan verder om de juiste balans te vinden. Hoe bedoel je goede service!

Naast de aquarium tips in het blog heeft hij ook een aantal E-books beschikbaar met diverse onderwerpen. Hier kun je ook gebruik van maken als je nog geen producten hebt aangeschaft. Er wordt wel gevraagd om je email adres om het E-book te kunnen versturen: Planted-box Ebooks

De resultaten

Over het gebruik van All-in-One plantenvoeding kan ik heel kort zijn. Ik ben er zeer tevreden over. Het flesje werkt super eenvoudig….één keer in de week plantenvoeding doseren zonder te prutsen met maatbekertjes.

De planten groeien op de plantenvoeding allemaal erg goed. Zowel de snelgroeiende planten die de lucht in schieten als de trager groeiende rode planten.

Waar ik bij andere plantenvoeding duidelijk zag dat bepaalde planten niet of nauwelijks groeiden, groeien ze nu allemaal. Ook de algen op de planten zijn sterk verminderd. Het lijkt er op dat All-in-One de juiste verhouding heeft gevonden tussen alle ingrediënten.

Resultaten plantengroei met All in one plantenvoeding
Review: All in One - Vloeibare aquarium plantenvoeding 8

Assimilatie

Daar waar de planten bij andere producten wel groeiden, groeien ze nu een stuk beter. Na het toevoegen van All-in-One zie je duidelijk de assimilatie van de bladeren. Dit houdt de eerste paar dagen goed aan en wordt naarmate de week verstrijkt geleidelijk minder. Het is dus zeker niet zo dat de plantenvoeding na een dag al is opgebruikt.

Luchtbelletjes onder plant
Review: All in One - Vloeibare aquarium plantenvoeding 9

Conclusie

Ik kan All-in-One vloeibare plantenvoeding zeker aanbevelen. Het doet zijn werk zeer goed en is handig in gebruik. Het belangrijkst is dat de planten er goed op groeien en er goed uitzien. Ook heb ik geen enkel probleem meer ervaren met blauwalg wat met andere middelen toch regelmatig terugkwam. Kortom: een Top Product!

5 comments

 1. ii heb all in one geprobeerd maar ik had er geen baat bij resultaat was teleurstellend jammer deed er ook niet zo lang mee als was verteld aquarium is 120 liter met een bodem van vulcano afgedekt met soil

  1. Helaas is het laten groeien van planten wat complex. Zeker als er meerdere factoren meespelen: soort planten, voedingsbodem, Co2?, mengeling van substraat en wat die precies aan voeding opnemen of juist afgeven en de samenstelling van het water waarmee ververst wordt (of juist niet). Het is dus altijd zoeken naar een oplossing die werkt in de gegeven situatie.

 2. Hey

  Ik heb dit nu ook besteld en zou kijken voor een doseer apparaat te kopen
  Nu vroeg ik me af wat he bij dit product nig zou kunnen bijvoegen om uw planten nog meer kleur te geven vooral de rode dan
  Ook gevraagd aan gilles maar krijg geen antwoord

 3. John vd laar

  Kan ik al in one ook gebruiken zonder co2 en blijven me planten goed en groeien ze ook heb 1000 liter aquarium met veel planten maar geen co2 ik hoor het wel alvast bedankt groetjes John Vd Laar

  1. Volgens mij kan dat wel maar dan moet je wel de hoeveelheid voeding wat aanpassen. Op de fles staat de gebruiksaanwijzing, zie ook de plaatjes hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoekfilter

zoekfilter

Nieuws, Updates en Acties

Wil je op de hoogte gehouden worden van Nieuws, Updates en Acties op de AquaInfo website? Schrijf je dan hieronder in!