Xenotilapia sima

Xenotilapia sima is een vrij vreedzame scholenvis die niet met te grote andere cichliden gehouden mag worden. Ook is het niet aan te raden om ze samen te houden met nacht-actieve meervallen.

Xenotilapia sima

Xenotilapia sima is een vrij vreedzame scholenvis die niet met te grote andere cichliden gehouden mag worden. Ook is het niet aan te raden om ze samen te houden met nacht-actieve meervallen. Het aquarium moet een ruime zandige bodem bezitten waarin de dieren permanent naar voedsel zoeken door het te kauwen. De dieren zijn bij onverwachte bewegingen buiten het aquarium zeer schrikachtig.

Dieet

Het is een alleseter. Er moet dus gezorgd worden voor veel variatie op het menu. Het voedsel wordt uitsluitend van de bodem opgenomen.

Kweek van de Xenotilapia sima

De kweek van de Xenotilapia sima is niet al te moeilijk. Het mannetje graaft een kuil in de bodem waarin de eieren worden afgezet en bevrucht. Tot 50 eieren worden daarna door het vrouwtje in de bek genomen en gedurende 3 weken alleen door het vrouwtje verzorgd. De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Jan Bukkems –Aquavisie

 

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

sima

Broedgedrag

Karakter

Sociaal Gedrag

Dieet

Herkomst

Lengte Minimaal

13

Lengte Maximaal

16

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

8.5

pH maximum

9.0

GH minimum

7

GH maximum

11

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Xenotilapia sima” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *