Trichopsis schalleri

De Trichopsis schalleri is een knorgourami die echt knort! Zowel tijdens de balts als tijdens agressie geven ze duidelijk hoorbare knor/klik geluiden af. Verder is het een vreedzame vis die wel van zich af kan bijten als dat echt nodig is.

Trichopsis schalleri

Het middelste lid in de familie van de knorgourami’s. Niet alleen qua formaat maar ook qua uiterlijk zit deze vis duidelijk tussen de grotere Trichopsis vittata en de Trichopsis pumila in. Hij heeft ook een lichtbeige basiskleur die donkerder is op de rug, twee donkerbruine strepen van kop tot staart, groen iriserende stippen op de flanken en een rood randje rond zijn helder blauwe ogen.
Maar blijft met zijn 5 á 6 cm lengte precies steken tussen de pumila en de vittata. Ook heeft hij een iets langere aarsvin en een iets puntigere staartvin dan de pumila maar beide zijn nog niet zo prominent als bij de vittata.

Herkomst

Cambodja, Laos, Thailand.

Inrichting

Dit visje is een echte gourami. Dat wil zeggen dat je het aquarium ook voor gourami’s moet inrichten.
Veel planten en ook drijfplanten, donkere bodem en weinig stroming. Ook wat hout om schuilplaatsen te maken vinden ze fijn.

Karakter

Ook deze knorgourami knort echt! Zowel tijdens de balts als tijdens agressie geven ze duidelijk hoorbare knor/klik geluiden af. Verder is het een vreedzame vis die wel van zich af kan bijten als dat echt nodig is.

Kweek

De kweek is bijna gelijk aan die van de Trichosis pumila. waterniveau verlagen tot 15 cm, temperatuur naar 27 graden, mannetje bouwt een schuimnest onder een blad o.i.d. en samen leggen ze daar eitjes in. Daarna het vrouwtje uitvangen en zodat het zaakie vrij zwemt ook het mannetje uitvangen en voeren met infusoriën.

LET OP!: Hou deze knorgourami niet samen met de vittata en pumila omdat deze beide kunnen kruisen met de schalleri maar niet met elkaar.

Video

Auteur

Stefan

Copyright foto’s

Creative Commons-LicentieTrichopsis schalleri van Bedo – Thailand is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

schalleri

Eerstbeschrijving

Werner Ladiges

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Zone

Herkomst

Landen

, ,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

5

Lengte Maximaal

6

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

28

pH minimum

6.0

pH maximum

8.0

GH minimum

2

GH maximum

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trichopsis schalleri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *