Coelotilapia joka

De Coelotilapia joka wordt in het aquarium vaak lang niet zo groot als in het wild. Mannen kunnen onderling flink agressief worden, het is dus beter slechts 1 man in het aquarium te houden.

Coelotilapia joka

De volwassen mannetjes van de Coelotilapia joka hebben donkergrijze strepen. In de staartvin zitten grijs-witte punten. De vissen kunnen in het wild tot wel 20 centimeter groot worden. In het aquarium worden ze echter nauwelijks groter dan 12 centimeter.

Synoniem: Clown tilapia, Tilapia joka

Herkomst

Sierra Leone, Liberia.

Inrichting

Ondanks dat de Coelotilapia joka niet heel groot zijn hebben ze een aquarium nodig van minimaal 1,40 meter. Dit omdat ze een territorium vormen. De bak moet daarvoor ook worden ingericht met voldoende schuilplaatsen van bijvoorbeeld kienhout en stenen. De achterkant en zijkant van het aquarium moet dicht beplant worden met stevige planten. Zorg voor drijfplanten die het licht wat dempen en voor voldoende verversing. Deze vissen houden namelijk van zuiver en zuurstofrijk water. Het is aan te raden regelmatig het water te verversen.

Water

Temperatuur: 25-27 graden.
PH: 6-7,5
GH: 8-12

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel kan zowel krachtig levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, groenvoer mag ook niet ontbreken. Aanvullen met droogvoer.

Karakter

Het is een rustige vreedzame vis die samengehouden kan worden met meervallen en andere rustige West-Afrikaanse cichliden. Mannetjes kunnen soms weleens wat agressief zijn tegenover soortgenoten.

Kweek van de Coelotilapia joka

De kweek van de Coelotilapia joka is vrij eenvoudig, er worden tot zo´n 400 eitjes in een hol afgezet en bevrucht. Het vrouwtje heeft de broedzorg terwijl het mannetje het territorium bewaakt. Na ongeveer 9 dagen zwemmen de jongen vrij rond, ze kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën of fijngewreven droogvoer.

Video

Auteur

Coby – Kevin

Copyright foto’s

Timothy Verschelden

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

joka

Herkomst

Landen

,

Lengte Minimaal

12

Lengte Maximaal

20

Temperatuur minimaal

25

Temperatuur maximaal

27

pH minimum

6.0

pH maximum

7.5

GH minimum

8

GH maximum

12

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Coelotilapia joka” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *