Sinibotia robusta

De Sinibotia robusta is een van de wat groter wordende botia soorten. Mannen onderling kunnen nog wel eens agressief naar elkaar uitvallen.

Sinibotia robusta

De Sinibotia robusta heeft verticale zwarte banden over zijn lichaam vanachter de kop tot aan de staart. Op de kop zelf zijn horizontale strepen en de vinnen zijn transparant van kleur. De grondkleur van deze vis is goudgeel.

Deze elegant uitziende vis heeft een goudgele grondkleur met verticale zwarte banden. Op de kop heeft hij horizontale strepen, de vinnen hebben een transparante gele kleur.

De vissen bereiken in het aquarium een lengte van maximaal 18 centimeter.

Synoniemen

Botia robusta, Botia hexafurca

Inrichting

Omdat deze vissen best groot is worden is een groot aquarium noodzakelijk. Denk daarbij aan minimaal 1.40 meter. Zorg voor voldoende schuilplekken. Zeker als er meerdere mannetjes in één aquarium gehouden worden. Meer uitleg hierover bij karakter. Deze schuilplaatsen kunnen gecreëerd worden door stenen, kienhout en een dichte beplanting. Houd daarnaast wel voldoende zwemruimte over voor de vissen.

De vissen hebben behoefte aan voldoende zuurstof dus zorg voor een krachtig filter die deze zuurstof rondpompt. Zorg daarnaast ook voor een regelmatige verversing. In de winter is het mogelijk de temperatuur terug te brengen naar 18 graden.

Karakter

De Sinibotia robusta is goed samen te houden met andere vissen. Pas wel op met kleine vissen. Deze kunnen als voedsel worden aangezien. Ook kan het zijn dat ze vinnen bijten bij andere vissen. Omdat de mannetjes territoria vormen zullen ze deze ook goed beschermen. Mannetjes onderling kunnen daarom nogal agressief op elkaar reageren. Als er dus niet voldoende schuilplekken zijn zullen de mannetjes elkaar constant achternajagen. De vissen vinden het fijn om in groepjes te leven.

Voeding

De vissen zijn erg gebaat bij levend voer maar ook droogvoer wordt geaccepteerd. Naast dit voer eten de slakken ook graag slakken.

Kweek van de Sinibotia robusta

Over de kweek van de Sinibotia robusta in het aquarium is nog niks bekend.

Auteur

Stefan

Copyright foto’s

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

robusta

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

16

Lengte Maximaal

18

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

24

pH minimum

7.0

pH maximum

8.0

GH minimum

12

GH maximum

16

Sociaal Gedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sinibotia robusta” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *