Rio Negro biotoop

Een voorbeeld aquarium ingericht als Rio Negro biotoop, met een Rockzolid achterwand waarmee een zonbelichte oever wordt uitgebeeld.

Rio Negro biotoop

Aquariummaat 200x80x70, volume 1120 liter, ingericht als rivierbiotoop van de Rio Negro. Rock Zolid 2 meter achterwand, speciaal beschilderd in zandkleur om de uitstraling van een zon belichte oeverwand en diepte maximaal te benadrukken.

De waterkleur is theekleurig dat door de LED verlichting gesimuleerd wordt. Dit gecombineerd met, op gezette tijden, natuurlijke wolkenovergang.

Afmetingen

Lengte: 200 centimeter, Breedte 80 centimeter en hoogte: 70 centimeter.

De techniek

Het technische systeem is voorzien van een 50 liter drukfilter, incl. 18w. UV en 2 x 300w. EHEIM temperatuurelementen, met 8000 liter/h omloop via separate waterkamer. Het aan en afvoercircuit en het verversingssysteem (combi 25/32/40mm) van water (kraan en osmose) is gebaseerd op een gesloten circuit.

Het verversen van water gaat in een handomdraai, af- en aanvoertijd van gem. 150 liter bedraagt 8 min. De biotoop en technische voorzieningen worden aangestuurd door de high end versie van GHL Profilux 3ex en een GHL doseerunit voor automatische aanvoer van vloeistoffen. De 3 GHL LED verlichtingsbalkjes doorloopt een 24 uurs cyclus. Volledig geautomatiseerd ochtend (zonsopkomst), dag, namiddag, avond(zonsondergang) en nachtprogramma.

Er is een regeninstallatie aangebracht die op geprogrammeerde tijden regen en onweer simulaties doorlopen. 6 sensoren meten de waterwaarden en hoogte- en dieptestanden, deze bewaakt ook de juiste watersamenstelling. Een voederinstallatie voor vakantiedagen staat stand-by.

Aquariumdata wordt automatisch doorgezonden naar de smartphone of tablet. Correcties, indien ingrijpen noodzakelijk is, kunnen mobiel worden uitgevoerd.

Rio Negro biotoop aquarium
Rio Negro biotoop aquarium

De diersoorten

De bak is geheel gebouwd en ingericht voor een groep van 4 Geophagus altifrons Rio Negro’s. Als bodembewoners is een groep van 7 wildvang Corydoras duplicareus’ – Rio Negro en 2 x LDA33/L142 Snowball Pleco’s ingebracht. Verder wordt de bak bezet door 10 volwassen Symphysidon Nhamunda’s (zie gallerie) en een paartje Aequidens diadema.

Geophagus altifrons - Rio Negro
Geophagus altifrons – Rio Negro

De Planten

Kienhout – geen planten.

Tekst en foto’s: Franklin

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rio Negro biotoop” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *