Rhizophora mangrove

De Rhizophora Mangrove is een vrij gemakkelijke aquariumplant mits men hem op de juiste manier in het water zet. Deze plant is geschikt voor zowel zoet- als brakwater.

Rhizophora mangrove

Rode mangrove, een mooie aanwinst voor in het aquarium, deze boom/wortels halen fosfaten en nitraten uit het aquarium water en reinigt zo op een heel natuurlijk manier ons aquarium water.

Voorheen werd er gedacht dat deze mangrove soorten alleen bruikbaar waren in brakwater. Maar dit is een groot fabel. De mangrove is bruikbaar voor brak zout en zoetwater.

Familie: Rhizophoraceae
Land: U.S.A.
Hoogte: hoog als niet word getopt
Licht: Normaal
Temperatuur: 20-30ºC
Water hardheid: Zacht/Medium
pH: 6-8

Hoe te werk gaan

U dient er altijd voor te zorgen dat de top van mangrove (enkele bladeren) boven water blijft. Anders groeit de mangrove niet verder. Als u een open aquarium heeft dan is het een prachtig gezicht als u de mangrove door kunt laten groeien. Heeft u een dicht aquarium is het belangrijk dat u op tijd de mangrove topt, tot minimaal 2 bladeren. Maar wij hebben ook verhalen vernomen dat men in dichte aquaria de mangrove ook door laat groeien en een beetje gestuurd word.

Deze rode variant groeit niet al te snel en daarom ook zeer geschikt voor de dichte aquaria. Als u de mangrove krijgt is deze wellicht nog te klein om toch met de top uit het water uit te komen. Dan kunt u het schuimschaaltje gebruiken waar u de mangrove op geleverd krijgt. Hier snijdt u een stukje uit en daar steekt u de mangrove top door heen. Dan laat u de mangrove gewoon drijven in het aquarium en dan zal deze mooie wortels gaan maken. Zodra deze de bodem bereikt kunt u het schuimschaaltje verwijderen en de mangrove kan op iedere gewenste plek in het aquarium staan. De mangrove is dan ook nog eens een mooie natuurlijke aanwinst in het aquarium (eigenlijk mag het niet ontbreken in de discus aquaria).

U kunt de mangrove ook eerst aan de zijkant van het aquarium hangen door middel van een zuignap. Tevens is het bevestigen op steen heel goed mogelijk Deze mangrove word al geruime tijd veel gebruikt in biologen, en paludaria. De mangrove is een vrij gemakkelijke plant.

Auteur

Aquaplantsonline

Copyright foto’s

Aquaplantsonline

Extra informatie

Herkomst

Temperatuur minimaal

20

Temperatuur maximaal

30

pH minimum

6.0

pH maximum

8.0

Zone

Verzorging

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rhizophora mangrove” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *