Pseudomugil furcatus – Vorkstaart Regenboogvis

Pseudomugil furcatus is een mooi Blauwoogje die ook geschikt is voor in het gezelschapsaquarium. Ze worden niet groter dan zo’n 5 centimeter.

Pseudomugil furcatus – Vorkstaart Regenboogvis

De Pseudomugil furcatus of in het Nederlands Vorkstaart Regenboogvis is een echte scholenvis en kan het beste gehouden worden in een speciaal aquarium voor regenboogzalmen. Als ze gehouden worden in een paartje dan kan het mannetje wel eens agressief zijn tegen het vrouwtje, ze ineen groep plaatsen zorgt ervoor dat de aandacht wordt verdeeld over meerdere vissen.

Het Aquarium

Zoals de meeste regenboogzalmen hebben ze flink wat vrije zwemruimte nodig en aan de rand een dichte beplanting. De vissen verstoppen zich graag tussen de planten zodra ze zich niet op hun gemak voelen,zodra het gevaar geweken is zwemmen ze er lustig op los. Door het gebruik van drijfplanten komen de kleuren wat meer naar voren, zonder drijfplanten verbleken de kleuren een beetje door zijn semi-transparante lichaam.In een gezelschapsaquarium kan hij alleen gehouden worden met andere rustige vissen zoals tetra’s en danio’s, zolang ze maar niet veel groter worden dan zijn eigen lengte.

Dieet

Het dieet kan bestaan uit klein levend of diepvries voer, afgewisseld met droogvoer.

Kweek van de Pseudomugil furcatus – Vorkstaart Regenboogvis

De kweek is niet al te moeilijk, de eieren worden afgezet op fijnbladige planten of op het substraat. Het vrouwtje legt slechts enkele grote eieren per keer, zo ongeveer 5 tot 10 eieren per dag. Om te zorgen dat ze niet worden opgegeten moeten de eieren worden verwijderd en in een klein aquarium worden gedaan met een geringe waterdiepte. Na een dag of 7 tot 10 komen de eieren uit, de jongen kunnen in eerste instantie gevoerd worden met artemia-naupliën en stofvoer.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Gerry Verrier
Hristo Hristov

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

furcatus

Herkomst

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Zone

Lengte Minimaal

4

Lengte Maximaal

5

Temperatuur minimaal

24

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

7.5

pH maximum

8.0

GH minimum

12

GH maximum

16

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pseudomugil furcatus – Vorkstaart Regenboogvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *