Pseudocrenilabrus nicholsi

De Pseudocrenilabrus nicholsi is een zeer fraai gekleurde cichlide uit het Kongogebied en Zaire.

Pseudocrenilabrus nicholsi

De Pseudocrenilabrus nicholsi kan een lengte bereiken van zo’n 9 centimeter. Het is een mooie kleurrijke vis, de kop is geelgroen en over hun lichaam hebben ze blauwe en rode spikkels. De mannetjes hebben meer kleur en zijn iets groter dan de vrouwtjes. Een vergelijkbare soort is de Pseudocrenilabrus multicolor.

Herkomst

Zuidelijk Kongogebied, Zaïre, van de Upemba meren tot Ankoro.

Inrichting

Voor de Pseudocrenilabrus nicholsi is een aquarium nodig van minimaal 80 centimeter. De bak inrichten met harde planten, stenen en kienhout zodat er voldoende schuilplaatsen en holen ontstaan. De bodem mag bestaan uit zand of fijn rond grind, geen scherp grind anders kunnen ze zich verwonden. Deze soort woelt namelijk graag in de bodem, vooral in de paartijd, het is daarom ook aan te raden de planten in een bloempotje in de bodem stevig te verankeren. Zorg ook voor genoeg vrije zwemruimte. Regelmatig water verversen.

Water

Temperatuur: 23-26 graden.
PH: 6.5-7,5
GH: 8-12

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Voeding

Als voedsel moet voornamelijk levend voer gegeven worden zoals artemia, muggelarven, watervlooien, mysis, krill, garnalen en wormen. Aanvullen met droogvoer.Karakter:Het is een vrij agressieve vis tegenover soortgenoten en andere medebewoners. Het beste kan er 1 mannetje met meerdere vrouwtjes samengehouden worden. Ze zwemmen in de onderste en middelste waterlagen.

Kweek van de Pseudocrenilabrus nicholsi

De kweek van de Pseudocrenilabrus nicholsi is vrij eenvoudig, er worden tot zo´n 70 eitjes in een kuiltje afgezet en bevrucht. Het vrouwtje neemt daarna de eitjes in de bek. Na ongeveer 15 à 20 dagen worden de jongen losgelaten, ze kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën of fijngewreven droogvoer.

Video

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Klaus Steinhaus
Sylvain Dubreuil

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

nicholsi

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

7

Lengte Maximaal

9

Temperatuur minimaal

23

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

6.5

pH maximum

7.5

GH minimum

8

GH maximum

12

Dieet

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pseudocrenilabrus nicholsi” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *