Petitella georgiae – Roodbekzalm

Petitella georgiae of in het Nederlands de Roodbekzalm is een vreedzame, levendige scholenvis die niet zo eenvoudig te houden is omdat hij nogal gevoelig is

Petitella georgiae – Roodbekzalm

Petitella georgiae of in het Nederlands de Roodbekzalm is een vreedzame, levendige scholenvis die niet zo eenvoudig te houden is omdat hij nogal gevoelig is voor een waterverversing zonder een goed voorbereidingsmiddel. Het is verder een uitstekend gezelschap voor vissen uit de “zwartwaterzone” zoals dwergcichliden en corydorassen. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant terwijl in het midden veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten. Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Herkomst

Brazilië, Peru.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia en kleine muggenlarven. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Petitella georgiae – Roodbekzalm

De kweek in het aquarium is zeer moeilijk.  In zeer zacht water wordt een klein aantal eieren tussen fijnbladerige planten zoals Javamos afgezet en bevrucht. Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd. De jongen komen na 30 uur uit. Zodra ze vrij zwemmen moeten ze worden gevoerd met de allerfijnste infusoriën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

HJ Chen

Bijgewerkt op 9 juni 2020 door John

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

georgiae

Karakter

Sociaal Gedrag

School

Broedgedrag

Vrijlegger

Dieet

Carnivoor

Zone

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

Lengte Minimaal

4

Lengte Maximaal

5

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

6.0

pH maximum

6.5

GH minimum

5

GH maximum

8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Petitella georgiae – Roodbekzalm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *