Parapercis queenslandica – Zwartstaart Zandbaars

Parapercis queenslandica – Zwartstaart Zandbaars is te herkennen aan de grote zwarte vlek op de staartvin. Er zijn zwarte vlekken aan de bovenzijde van het lichaam en een reeks witachtige rechthoekige gebieden aan de zijkanten van het lichaam.

Parapercis queenslandica – Zwartstaart Zandbaars

Zwartstaart Zandbaarzen hebben een grote zwarte vlek op hun staartvin. Deze soort leeft in de tropische wateren van Queensland en Nieuw-Caledonië.

Deze soort werd in 2007 beschreven door Dr. Hiroshi Imamura en Tatsuya Yoshino. Het werd eerder ten onrechte geïdentificeerd als Parapercis hexophtalma, die voorkomen in de Indische Oceaan.

Beschrijving

Parapercis queenslandica zijn te herkennen aan de grote zwarte vlek op hun staartvin. Er zijn zwarte vlekken aan de bovenzijde van het lichaam en een reeks witachtige rechthoekige gebieden aan de zijkanten van het lichaam. Er bevindt zich een kleine zwarte stip in het midden van de witte rechthoek. Ze worden maximaal zo’n 25 centimeter lang.

Herkomst

Zwartstaart Zandbaarzen worden meestal aangetroffen op de hellingen van buitenste riffen en in de ondiepe wateren van lagunes. Ze worden vaak aangetroffen op zand en rotsen op een diepte van 2 tot 29 meter. Ze bewonen de tropische wateren van Queensland en Nieuw-Caledonië.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s
Doug Anderson

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

queenslandica

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

22

Lengte Maximaal

25

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Parapercis queenslandica – Zwartstaart Zandbaars” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *