Paracyprichromis brieni

Paracyprichromis brieni, een rustige scholenvis uit het Tanganyika meer. Houdt ze in een groep van minimaal 10 exemplaren zodat ze natuurlijk gedrag kunnen laten zien!

Paracyprichromis brieni

Paracyprichromis brieni is een echte scholenvis en moet in groepen gehouden worden van minimaal 10 stuks.De mannen hebben wat meer kleur dan de vrouwen, ook zijn de vinnen iets langer. Mannen kunnen een lengte bereiken van 10 centimeter en de vrouwen blijven iets kleiner.Deze soort laat andere soorten volledig met rust. Omdat dit een zeer rustige soort is die makkelijk wordt onderdrukt alleen samen houden met andere rustige soorten. De kleuren en het gedrag zullen dan veel mooier en zijn om te zien.

Synoniemen: Cyprichromis brieni.

Dieet

Ze voeden zich in het Tanganyika meer met plankton en kleine schaaldiertjes in het open water. In het aquarium doen ze het heel goed op cyclops uiteraard wel af en toe afgewisseld met ander diepvries voer.

Het Aquarium

Het aquarium moet een grote hoeveelheid zwemruimte bieden met aan de randen wat rotsen zodat de vrouwen zich eventueel aan de aandacht van de mannen kunnen onttrekken. Het aquarium moet minimaal 1 meter breed zijn maar liever meer, Paracyprichromis brieni zijn echte zwemmers.

Kweek van Paracyprichromis brieni

In het wild bezet de man een territorium tegen een verticale rots.Hier probeert hij de vrouwen tot paren te verleiden. Het paren gebeurd bij de rots met hun kop naar beneden waarbij het vrouwtje de eieren 1 voor 1 loslaat, het mannetje geeft wat homvocht af en het vrouwtje neemt beiden vervolgens in haar bek. De nesten zijn niet groot, doorgaans 5 – 10 jongen met uitschieters naar maximaal 25 stuks. Na een week of 3 worden de jongen uitgespuugd.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Matthijs Meindertsma

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

brieni

Synoniemen

Cyprichromis brieni

Eerstbeschrijving

Max Poll

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Min. lengte aquarium in cm

100

Zone

Herkomst

Landen

, , ,

Ecosysteem

Locaties

Lengte Minimaal

9

Lengte Maximaal

10

Temperatuur minimaal

24

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

8.5

pH maximum

9.0

GH minimum

7

GH maximum

11

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Paracyprichromis brieni” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *