Ostorhinchus apogonoides

De Ostorhinchus apogonoides wordt zelden in de aquarium handel aangeboden. Het is een kardinaalvis die een lengte kan bereiken van zo’n 10 centimeter.

Ostorhinchus apogonoides

De Ostorhinchus apogonoides wordt zelden in de aquarium handel aangeboden. Het is een kardinaalvis die een lengte kan bereiken van zo’n 10 centimeter. Over deze soort is relatief weinig bekend. Waarschijnlijk zijn ze wel reefsafe.

De buikpartij is doorgaans gelig van kleur, naar de rug toe wordt hij roder. Juveniele exemplaren zijn minder gekleurd en hebben korte blauwe lijnen op hun snuit. Volwassen dieren houden de korte blauwe lijnen en krijgen meer kleur en soms wat blauwe vlekken in drie rijen op langs hun zijlijn. Ze lijken wel op de Ostorhinchus aureus maar missen de zwarte band op de basis van de staartvin.

Synoniemen: Cheilodipterus apogonoides, Apogon apogonoides, Apogon apogonides, Cheilodipterus apogonides, Cheilodipterus apogonoïdes, Ostorhinchus apogonides, Ostorhynchus apogonides, Apogonichthyoides enigmaticus, Apogon enigmaticus, Apogon monochrous.

Herkomst

De Ostorhinchus apogonoides kent een enorm verspreidingsgebied. Ze komen voor in de Rode Zee naar beneden tot aan Oostelijk Afrika en Madagaskar, in de Indische Oceaan, langs een groot deel van Australië, Indonesië, China en Japan tot in de Stille Oceaan en Society Islands. Ze bewonen daar de rotsachtige kliffen, riffen en ondiepe delen op een diepte van zo’n 10 tot 30 meter.

Herkomst Ostorhinchus apogonoides
Herkomst Ostorhinchus apogonoides

Dieet

Ze voeden zich met ongewervelden, niet samen houden met garnalen etc. In het wild voedt de Ostorhinchus apogonoides zich in de avond met kleine visjes, ongewervelden en zoöplankton.

Video

Copyright foto’s

Derek Keats
Kaart van www.aquamaps.org

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

apogonoides

Herkomst

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

28

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ostorhinchus apogonoides” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *