Myriophyllum spicatum – Aarvederkruid

De Myriophyllum spicatum of Aarvederkruid is een niet heel moeilijke plant. Hij stelt echter wel wat eisen om zijn heldere kleur te behouden.

Myriophyllum spicatum –

Myriophyllum spicatum – Aarvederkruid is een snel groeiende plant en heeft daardoor een extra behoefte aan ijzer bemesting en sporenelementen. Als hij dit niet krijgt kan hij zijn heldere kleur verliezen. De plant kun je vermeerderen door deze te stekken.

In de maanden juli, augustus en september kan Myriophyllum spicatum bloeien. Hij laat dan een rode bloem boven het water groeien die zo’n 5 tot 15 centimeter lang is. De plant kan een vrucht produceren maar vermeerdering gebeurd merendeels vegetatief door de wortelstokken of doordat afgebroken stengel delen verder groeien.

Invasieve soort

Plantdelen van de Myriophyllum spicatum zijn per ongeluk vanuit Europa in Noord Amerika terecht gekomen. Doordat de plant zichzelf kan vermeerderen door afgebroken stengeldelen is de plant in Noord Amerika gaan woekeren. In meren en rivieren hebben de schroeven van schepen de plant in stukjes gehakt waardoor het in sommige delen een ware plaag vormt.

Video

Auteur

Esmee

Copyright foto’s

Creative Commons-Licentie
Myriophyllum spicatum van BerndH is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
Gebaseerd op een werk op http://commons.wikimedia.org/wiki/Myriophyllum_spicatum.

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

spicatum

Herkomst

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

25

pH minimum

6.0

pH maximum

8.0

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

30

Hoogte maximaal

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Myriophyllum spicatum – Aarvederkruid” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *