Mijn bakje 180 x 80 x 70

Het is een zelfbouw aquarium van 180 x 80 x 70. De bak is gebouwd van 12 mm glas. Er zit een bioloog onder van 80 x 45 x 45. verder een potfilter van 1200 l/ph. De bak is voor zien van led verlichting. Ook zit er een Co2 installatie onder met ph controler. Er zitten 5 soorten planten in en 6 soorten vissen.

Mijn bakje 180 x 80 x 70

Het aquarium is voor een groot gedeelte opgebouwd met kienhout en enkele grotere stenen en dan uiteraard een zandbodem met een variabele dikte van 5 cm tot 10 cm. In de bak zelf is een overloop gemaakt voor de bioloog. De wand in de bak is zelf gemaakt van tempex en tegellijm en dit is dan gekleurd met acrylaat muurverf (zwart). De kast is gemaakt van eikenhouten planken, de bak staat op een gelast stalen frame 35 mm x 35 mm.

Over dit alles heb ik bijna 6 maanden gebouwd, de leidingen voor bioloog en potfilter zijn allemaal van hogedrukleiding gemaakt met kranen er tussen om alles te kunnen uitschakelen.

De Techniek

In de bak zitten drie led balken van 18 watt (wit) en een led balk van 18 watt blauw en een led balk rood. Het zijn nog de oudere led balken die nog niet gedimd kunnen worden, dus alles via tijdschakelaars. Het geheel wordt verwarmd met een titanium verwarming van 500 watt en die wordt bijgestaan door een van 250 watt. De potfilter doet 1200 l/ph in de pot zit dan watten turf schuim. In de bioloog zit pijpjes en ook turf daar zit een opvoer pomp van 1000 l/ph in. De Co2 instalatie bestaat uit een fles van 1 kg waar van dan de uitstromer via een Co2 controler in de uitstromer van de pomp terecht komt.

De Diersoorten

5 Symphysodon aequifascita aquifascita ( discus )
30 Hyphessobrycon robertsi ( zalm )
20 Corydoras schwartzi ( meervallen )
6 Apistogramma baenschi inca ( dwerg chiclide )
6 Otocinclus affinis ( algen eter )
4 Ancistrus dolichopterus ( meervallen )
9 Gasteropelecus maculatus ( de grootste bijlzalm )

De Planten

Tekst en foto’s: Jan

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mijn bakje 180 x 80 x 70” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *