Melanotaenia angfa

De Melanotaenia angfa is pas recentelijk ontdekt. Deze geel gekleurde regenboogvis is helaas nog niet beschikbaar in de aquarium hobby

Melanotaenia angfa – Allen, 1990

Volwassen vissen hebben helder gele kleur (inclusief de vinnen) met een dunne mid-laterale streep, dien in de lengte wordt onderbroken door dunne gele strepen. Ze kunnen een lengte bereiken van ongeveer 13 centimeter; De mannen zijn doorgaans hoger gebouwd dan de vrouwen.

Verspreiding en Leefomgeving
Ze zijn alleen gevangen in twee kleine beekjes in het Yakati Rivier systeem in West Papua. De Yakati is gelegen in de smalle landengte die het Vogelkop schiereiland verbindt met de rest van West-Papoea. In hetzelfde gebied ligt het geïsoleerde Lake Kurumoi, waar de kleine Melanotaenia parva is gevonden. Melanotaenia angfa werd gevangen in langzaam tot snel stromend water met een steen of zand bodem en minimale waterplanten.

Opmerkingen
Deze soort werd in 1989 ontdekt door Gerald Allen werd “anfga” genoemd  ter ere van de Australia New Guinea Fishes Association. Levende exemplaren werden door Heiko Bleher gevangen maar ze zijn nog niet vrij verkrijgbaar in de aquarium hobby.

Auteur

Adrian R. Tappin – Home of the Rainbowfish

Vertaling

John de Lange

Copyright foto’s

Gerald AllenDe Melanotaenia angfa is pas recentelijk ontdekt. Deze geel gekleurde regenboogvis is helaas nog niet beschikbaar in de aquarium hobby

Literatuur
Allen, G. R. (1990) Les poissons arc-en-ciel (Melanotaeniidae) de la Péninsule de Vogelkop, Irian Jaya, avec description de trois nouvelles espèces. Revue française d’Aquariologie 16(4): 101-112.

Allen, G.R. (1994) The ANGFA rainbowfish. Fishes of Sahul 8(3): 374-379.

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

angfa

Herkomst

Lengte Minimaal

11

Lengte Maximaal

13

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Melanotaenia angfa” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *