Lethrinops albus

Voor Lethrinops albus hebben we nog geen beschrijving.

Lethrinops kleuren in het wild

Lethrinops zijn in het wild bewoners van de zandvlakten. Hier leven ze in de veiligheid van groepen. De roofvissen proberen zich altijd op één prooidier te focussen. Een prooidier selecteren in een groep die er allemaal hetzelfde uitzien is dat heel moeilijk. Daarom zien Lethrinops in het wild er vaak een saai en gelijkaardig zilver-kleurig uit. Alleen in de paaitijd krijgen de mannen hun schitterende kleuren.

Lethrinops kleuren in het aquarium

In het aquarium zijn Lethrinops heel zachtaardige dieren. Ze worden al snel onderdrukt en verliezen dan hun kleur. Als je ze houdt in een aquarium met andere Malawi cichliden dan is het al snel te druk. Om de kleur van de Lethrinops naar voren te krijgen, houdt je ze het best in een speciaal aquarium. Eén of meerdere mannen met daarbij meerdere vrouwen.

Het blijven daarbij wel Malawi cichliden. De mannen imponeren elkaar om de rangorde vast te stellen. Ze jagen hierbij normaal gesproken niet achter elkaar aan. Ze zetten hun vinnen wijd uit en met open bekken, bekvechten ze een beetje. Ze zwemmen voor of naast elkaar om uit te maken wie de dominante man is.

De kleuren van de mannen komen het beste tot hun recht zonder andere bijvissen. Wil je toch andere vissen bij Lethrinops houden, probeer dan rustige Aulonocara of Copadichromis. De kans blijft dan bestaan dat de Lethrinops niet op kleur komen.

Auteur

Freddy van der Wal

Copyright foto’s

David Breuers
Gerard Semence – Revedimages-gerard.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

albus

Broedgedrag

Herkomst

Ecosysteem

Locaties

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

7.5

pH maximum

8.5

GH minimum

12

GH maximum

16

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lethrinops albus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *