Gymnotus pedanopterus – Zebra Mesvis

De Gymnotus pedanopterus of Zebra Mesvis is een redelijk makkelijk te houden soort, ze zijn redelijk sterk. Echter, het samenhouden met andere vissen stuit vaak op grote problemen.

Gymnotus pedanopterus – Zebra Mesvis

De Gymnotus pedanopterus – Zebra Mesvis is een agressieve vis, hij zal kleinere visjes opeten. Steek ze dus bij vissen die niet kleiner zijn dan 8cm. Zorg wel dat ze geen al te agressieve medebewoners hebben, anders gaan ze erg teruggetrokken worden. Hij is wel erg agressief, dus neem zo’n groot mogelijk aquarium als je er vissen bij wilt houden (mogelijke bijvissen zijn robuste chicliden, grote characins, Lnrs.). Ondanks dat ze mogelijk te houden zijn bij deze soorten is het beter ze alleen te houden, want hun gedrag is vrij onvoorspelbaar. Wel is het een vrij gemakkelijke vis om te houden.

Nederlandse naam: Zebra Mesvis

Herkomst

Brazillie, peru

Waterwaarden

pH: 6,0 – 7,0
GH: 2 – 12
Temperatuur: 22 – 28°c

In de natuur hebben vissen te maken met schommelende temperaturen. Gedurende lange tijd vissen op de minimum of maximum temperatuur houden is niet altijd gewenst en kan de gemiddelde levensduur van de dieren bekorten.

Grootte

Ten minste 28 centimeter

Aquariuminrichting

De Zebra mesvis houdt niet van stroming, dus probeer zo min mogelijk te zorgen voor stroming. Hij zal zich vooral bevinden op de bodem. Zand is een must. Het aquarium moet minimum 120 centimeter lang zijn. het volume inhoudt mag voor één specimen al 108 liter zijn, daar de lengte het belangrijkste is. Decoratie is niet persé nodig al is het wel aangenamer voor het dier, grote stenen veel hout, en stevige planten doen het goed voor dit beestje. Hoe minder licht, hoe beter. Neem dus planten die niet veel licht nodig hebben en zorg voor veel drijfplanten.

Eetgedrag

Alleseter, levend,diepvries en droogvoer worden aangenomen. (kleine visjes worden opgegeten!)

Opmerkingen

Erg zeldzaam!!!!  **eet kleine visjes!!!

 

Video

Auteur

CB – Amazoona.be

Copyright foto’s

Utaka.nl

Bronnen

Seriouslyfish.com
Animal-world.com
Fishbase.org
zipcodezoo.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

pedanopterus

Herkomst

Lengte Minimaal

25

Lengte Maximaal

28

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

28

pH minimum

6.0

pH maximum

7.0

GH minimum

2

GH maximum

12

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gymnotus pedanopterus – Zebra Mesvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *