Gobiopterus chuno

Gobiopterus chuno is een kleinblijvende grondel (2-3 cm) die als moeilijk houdbaar te boek staat. De vereisten zijn een gesettled aquarium, goede waterkwaliteit, kleine en net zo vreedzame medebewoners en klein levend voer.

Gobiopterus chuno

Gobiopterus chuno is een kleine grondel die voortkomt in langzaam stromende zwartwater rivieren in India, Bangladesh, Thailand, Indonesië en Singapore.  Ze worden maximaal 2-3 cm (meestal 2) lang en zijn zeer vreedzaam. Met hun doorzichtige lichaam zijn ze een bijzondere verschijning. De soort komt niet vaak in de handel voor en waar dat wel het geval is betreft het wildvang exemplaren.

Het geslachtsonderscheid is moeilijk te zien, het schijnt dat vrouwen een iets meer gezette lichaamsbouw hebben.

Aquarium

Gobiopterus chuno is een zeer vreedzaam en ook kwetsbaar visje. Vreedzame en net zo rustige medewoners zijn daarom een vereiste. Daarnaast eten de visjes alleen klein levend dierlijk voer. Gobiopterus chuno wordt onder ideale omstandigheden maximaal 3-5  jaar oud. Aangezien het altijd wildvang exemplaren betreft, weet je nooit hoe lang ze nog hebben. Alleen daarom staat de vis al bekend om een moeilijk te houden soort.  Plaats deze soort alleen in aquarium met stabiele waterwaarden en een stabiele portie microorganismen (een aquarium dat al enige jaren draait en regelmatige waterverversingen krijgt)

Watertemperatuur :  23-26°C

PH  6.5- 7.0

Video

Copyright foto’s

Nonn Panitvong – siamensis.org

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

chuno

Eerstbeschrijving

Francis Buchanan-Hamilton

Landen

, , , , , , , , ,

Ecosysteem

, ,

Lengte Minimaal

2.5

Lengte Maximaal

3.5

Temperatuur minimaal

23

Temperatuur maximaal

26