Fissidens fontanus

De Fissidens fontanus is een mooie donkergroene mossoort. Het lijkt of hij uit veren bestaat. Het is een mos die niet heel erg makkelijk te houden is. Hij heeft veel licht en Co2 nodig maar met de juiste verzorging is het een echte mooie mos.

Fissidens fontanus

De Fissidens fontanus is een erg decoratieve mossoort. Hij wordt ook wel de Fissidens Geppii of de Phoenix moss genoemd. Hij is nog vrij onbekend in de aquariumwereld.

Het is een mos die niet heel erg makkelijk te houden is. Hij heeft veel licht en Co2 nodig maar met de juiste verzorging is het een echte mooie mos. De plant wordt 2,5 tot 5 centimeter hoog. Hij is de grote broer van de Fissidens fox. Zijn donkergroene blaadjes, die erg op veren doen lijken, zijn ongeveer 7 mm lang.

De mos laat zich prima op steen opbinden, maar wanneer hij geplaatst wordt op een rooster kan hij ook een prachtig tapijt vormen. Hij kan op die manier ook aan de achterwand bevestigd worden.

Het is ook een nuttige mos: garnalen zullen er een goede schuilplaats in vinden. Zoals de meeste mossoorten houd de Fissidens veel zwerfvuil vast en moet daarom om de paar weken even schoongemaakt worden. Dat kan met de hevel of gewoon door de hand er een paar keer doorheen te halen.

Fissidens fontanus is een langzame groeier en daardoor is hij gevoelig voor overwoekering door andere planten. De planten in zijn omgeving moeten dus goed in de gaten gehouden worden. Ook is hij gevoelig voor algen. Hij kan worden gesnoeid door de te lange stengels kort te knippen. Dit moet wel regelmatig gebeuren, anders sterft de onderkant af. Verder heeft hij weinig onderhoud nodig.

Auteur

KarinD

Copyright foto’s

KarinD

Extra informatie

Herkomst

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

28

pH minimum

6.0

pH maximum

7.0

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

25

Hoogte maximaal

5

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fissidens fontanus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *