De Houten Brug – 350 Liter

“De Houten Brug” is een echt weinig onderhoud aquarium wat oorspronkelijk bedoeld was voor de langzaam groeiende Anubias barteri var. Nana.

De Houten Brug – 350 Liter

Houten brug
Houten brug

“De Houten Brug” is een echt weinig onderhoud aquarium wat oorspronkelijk bedoeld was voor de langzaam groeiende Anubias barteri var. Nana. Het moet de zomer overleven met weinig water verversing en bijna geen onderhoud wat betreft snoeien.

“De Houten Brug” bestaat uit twee grote eilanden gemaakt van Øland rots met daaronder wit cichlide zand als bodembedekking. Een meer dan een meter lang stuk mangrove hout verbindt de twee eilanden en vult de inhoud van het aquarium zodat de gehele hoogte wordt gebruikt. Kleine Anubias barteri var. Nana op stukjes wortelhout zijn geplaatst rond de rotsen en op het grote stuk mangrove hout. Twee natuurlijke stukjes aan de rechterkant van de hardscape en een enkel stukje aan de linkerkant waar je kunt experimenteren met verrassende planten zonder dat je de hele hardscape hoeft om te gooien. In het begin zijn deze beschikbare stukken ingenomen door Ranunculus inundates en Rotala macranda “Japan”.

Tips! Dim het licht – op deze manier groeien de planten langzamer en hebben minder vaak een snoeibeurt nodig als wanneer ze sterk worden verlicht. Als je de verlichting niet deels kunt uitschakelen kun je het altijd nog deels afdekking met bijvoorbeeld een stuk zilverfolie.

Techniek

Moeilijkheidsgraad: Enige ervaring
Inhoud: 350 liter
Afmetingen: 135 x 50 x 50 centimeter
Bodem bedekking: Cichlide zand 0.8 milimeter
Decoratie materiaal: Øland’s rocks – Driftwood
Verlichting: 4 x 54 Watt T5, daylight
CO2: 10 mg/Liter
Filter: Eheim Professionel 3e
Plantenvoeding: 20 ml PLANT Nutrition per maand
Onderhoud per week: ½ uur

Lijst met Planten

A) Anubias barteri var. nana
B) Ranunculus inundatus
C) Hygrophila pinnatifida
E) Microsorum pteropus “Narrow”
D) Rotala macrandra ‘Japan’

Bron: Tropica.com

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Houten Brug – 350 Liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *