Cynotilapia afra – Chewere

De Cynotilapia afra – Chewere is een fraai gekleurde cichlide uit het Malawi meer, die zich voornamelijk voedt met plankton.

Cynotilapia afra – Chewere

De Cynothilapia afra chewere komt uit de buurt van Chewere in het noordwesten van het Malawi Meer. Deze soort voedt zich op 2 verschillende manieren. De territoriale mannen zoeken een donker hol tussen een paar grote rotsen en blijven hier dicht in de buurt. Hier voeden ze zich met de kleine diertjes tussen de aufwuchs en plankton in de buurt van hun territorium. De vrouwen echter zijn niet territoriaal en vormen grote scholen die in de overgangszone op zoek zijn naar plankton. Hierbij blijven ze redelijk in de buurt van rotsen om dekking te kunnen zoeken indien nodig.

Het Aquarium

In het aquarium voelt de Cynotilapia afra chewere zich het best met veel rotsen zodat de man een territorium kan bouwen en het vrouwtje zich kan verstoppen tegen al te veel aandacht van de man. Een verhouding van 1 man op 2 of 3 vrouwen werkt het best, de man kan dan zijn aandacht verdelen over de aanwezige vrouwtjes.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Malawi’s Unlimited

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

afra-Chewere

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Ecosysteem

Lengte Minimaal

7

Lengte Maximaal

8

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

7.5

pH maximum

8.5

GH minimum

12

GH maximum

16

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cynotilapia afra – Chewere” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *