Ctenopoma kingsleyae

Ctenopoma kingsleyae is een nogal schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden. Zorg voor voldoende schuilplaatsen in het aquarium.

Ctenopoma kingsleyae

Ctenopoma kingsleyae is een nogal schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden. Houdt ze in het gezelschap van niet al te kleine vissen, aangezien die dan als voedsel worden gezien. Het aquarium moet ruim zijn met aan het wateroppervlak drijfplanten. Het aquarium moet verder worden ingericht met harde planten en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan. Een krachtige filtering is aan te bevelen.

Deze soort is in 1896 beschreven door Günther.

Synoniemen: Anabas kingsleyae, Anabas africanus, Anabas argentoventer, Ctenopoma argentoventer, Anabas argentivomer, Anabas breviventralis, Ctenopoma breviventrale.

Dieet

Het is een alleseter met een grote voorkeur voor vis en ander krachtig levend voer zoals regenwormen en larven van insecten. Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van Ctenopoma kingsleyae

De kweek van Ctenopoma kingsleyae is in een voldoende groot aquarium niet zo moeilijk. Tot 20.000 eieren worden afgezet. Deze eieren stijgen naar het wateroppervlak en kunnen daar verzameld worden. Bij een temperatuur van 29 graden komen de jongen uit. Nog eens 48 uur later zwemmen ze vrij en eten onmiddellijk Artemia-naupliën.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Jennifer O. Reynolds

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

kingsleyae

Synoniemen

Anabas africanus, Anabas argentivomer, Anabas argentoventer, Anabas breviventralis, Anabas kingsleyae, Ctenopoma argentoventer, Ctenopoma breviventrale

Eerstbeschrijving

Albert Günther

Broedgedrag

Dieet

Herkomst

Landen

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Ecosysteem

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lengte Minimaal

17

Lengte Maximaal

19

Temperatuur minimaal

25

Temperatuur maximaal

28

pH minimum

7.0

pH maximum

7.5

GH minimum

8

GH maximum

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ctenopoma kingsleyae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *