Corydoras concolor

Corydoras concolor is een vreedzame scholenvis die zich voornamelijk op de bodem bevindt. Gebruik zand op de bodem zodat ze lekker kunnen grondelen.

Corydoras concolor

Corydoras concolor is een vreedzame scholenvis die zich voornamelijk op de bodem bevindt. Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant. In het midden moet een gedeelte van de bodem vrij worden gemaakt en voorzien worden van fijn zand zodat de dieren daar naar voedsel kunnen zoeken zonder hun baarddraden te beschadigen.

Op de bodem gebruik je het liefst afgerond (filter) zand. Met hun baarddraden grondelen ze door het substraat. Bij het gebruik van scherp zand of scherp grind kunnen ze hun baarddraden beschadigen. De beschadigingen zorgen voor ontstekingen waarbij ze soms zelfs hun complete baarddraden verliezen. Het is daarom beter om ze op niet scherp zand te houden. De baarddraden groeien overigens zodra ze weer op zand gehouden worden, langzaam terug.

Deze soort is in 1961 officieel beschreven door Weitzman.

Dieet

Het zijn alleseters. Er moet dus voor voldoende variatie in het menu worden gezorgd. Diepvries- en droogvoer wordt ook probleemloos geaccepteerd.

Kweek van de Corydoras concolor

De kweek van de Corydoras concolor is niet zo eenvoudig. Bij een lagere pH en GH worden een klein aantal eieren tussen fijnbladerige planten zoals Javamos afgezet en bevrucht. De jongen kunnen de eerste dagen worden gevoerd met Artemia-naupliën en later met fijngewreven droogvoer.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

AquariumGlaser.deAquariumGlaser.de
Jan Bukkems – Aquavisie

Extra informatie

Familie

Geslacht

Groep

Soortnaam

concolor

Eerstbeschrijving

Stanley Howard Weitzman

Broedgedrag

Dieet

Karakter

Sociaal Gedrag

Min. lengte aquarium in cm

80

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

Lengte Minimaal

5

Lengte Maximaal

6

Temperatuur minimaal

23

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

6.5

pH maximum

7.0

GH minimum

3

GH maximum

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Corydoras concolor” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *