Boraras merah

Boraras merah is een zeer vredelievend scholenvisje dat al vanaf aquariums van 40 centimeter kan worden gehouden. Hoe groter de school hoe meer je hun natuurlijke gedrag zal kunnen waarnemen.

Boraras merah

Boraras merah is in 1978 beschreven door Vogt. Boraras is een anagram voor Rasbora. Deze naam benadrukt de omgekeerde verhouding van de ratio tussen de buik- en staartvinstralen. Merah betekent rood in het Indonesisch. Een verwijzing naar de rode kleur op het lichaam.

Synoniem: Rasbora merah

Beschrijving

De Boraras merah is een zeer vredelievend scholenvisje dat al vanaf aquariums van 40 centimeter kan worden gehouden. Ze worden niet groter dan zo’n 2 centimeter. Hoe groter de school hoe meer je hun natuurlijke gedrag zal kunnen waarnemen. Steek hem echter niet bij grotere vissen of hij wordt opgegeten, verder wordt hij gemakkelijk geïntimideerd door grotere soorten en zal niet kunnen concurreren als het over voedsel gaat. Dus hou ze enkel samen met de kleinsten; corydoras pygmaeus, zoetwatergarnalen. hou verder altijd een groepje van minimaal 8-10 stuks, anders zullen ze heel schuw zijn.

Geslachtskenmerken

Mannetjes zijn iets slanker en hebben meer kleur. Als er meerdere mannetjes in de bak zitten, dan zullen ze hun kleuren nog beter laten zien.

Herkomst

Borneo, Indonesië in in traagstromende bosrivieren,vijvers en sloten.

Dieet

Het is een alleseter en zeker geen moeilijke eter, maar uiteraard moet het klein genoeg zijn om op te eten, klein levend voer, drooggewreven droogvoer en daphnia kan opgegeten worden.

Het Aquarium

Ze houden van een niet te belichtte, goed beplante bak, met in het midden een open zwemruimte. aquarium van 40cm is genoeg. weinig tot geen stroming is goed voor deze kleine vis.

Waterwaarden
pH: 6.5 – 7
GH: 2 – 10
Temperatuur: 23 – 26°c

Kweek van Boraras merah

Steek ze samen in een kweekbakje, met heel veel javamos. Het water moet zacht en zuur zijn. GH 0-6, pH 5.5-6 en het moet erg zuurstofrijk zijn. Er moet veel levend voer gegeven worden. wanneer de eieren van de vrouwtjes zichtbaar zijn, en de mannetjes hun mooiste kleuren tonen dan kan je selecteren,haal de rest eruit. dan blijft u levend voer en diepvriesvoer geven tot u werkelijk eieren ziet. Als ze hun kuit hebben geschoten mogen ze verwijderd worden, anders eten ze hun jongen op.

Na 1 a 2 dagen komen de eieren uit. De eerste dagen moet er worden gevoerd met microworm en daarna gevolgd door pekelgarnalennauplii.

Opmerkingen

Boraras merah is geen beginnersvisje, aangezien hun nodige eisen iets hoger liggen.

Auteur

CB – Amazoona.be
John de Lange

Copyright foto’s

Maosan

Bronnen

Fishbase.org
Theaquariumwiki.com
Seriouslyfish.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

merah

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Lengte Minimaal

1

Lengte Maximaal

2

Temperatuur minimaal

23

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

6.5

pH maximum

7.0

GH minimum

2

GH maximum

10

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boraras merah” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *