Bathybates fasciatus

De Bathybates fasciatus is een echte achtervolgings jager. Door hun lengte en snelle zwemsnelheid hebben ze een heel groot aquarium nodig.

Bathybates fasciatus

De langwerpige vorm van de Bathybates fasciatus verraad al hoe deze soort aan zijn voedsel komt. Hij achtervolgt zijn prooi (kleine vissen) met grote snelheid. Ze worden vrij lang tot een lengte van zo’n 35 centimeter. De vrouwen blijven wat kleiner

Biotoop

Deze vissen komen voor in het open water gebieden op diepten varieren van enkele decimeters (juvenielen tijdens de nacht ) tot op 150 meter diep (Volwassenen exemplaren overdag). Ze zijn te vinden in vrijwel het gehele Tangangyika meer.

Dieet

Voedt zich in het wild met kleine vissen,  ongewervelden en sardientjes van het geslachten Stolotthrissa en Limnothrissa. In het aquarium kun je ze prima voeren met gedroogde of bevroren visjes of bijvoorbeeld gekweekte guppies.

Het Aquarium

De Bathybates fasciatus heeft door zijn lengte en gedrag een heel groot aquarium. Het absolute minimum is 200 centimeter lengte maar liever nog veel langer. Ze achtervolgen hun prooi met snelheid. De prooi heeft de neiging om beschutting te zoeken tussen rotsen waar de Bathybates fasciatus zich klem kan zwemmen en niet meer loskomt. Houdt ze dan ook in een kaal aquarium.

Kweek van de Bathybates fasciatus

Dit is een maternale muilbroeder. De vrouw broedt de vrij grote eieren (zo’n 7 mm) uit in haar muil.

Literatuur: Ad Konings: back to nature gids voor tanganyika cichlid 2e oplage blz 57, 1e oplage blz 34 – Mark Philip Smith: Lake Tanganyika Cichlids

Auteur

John Ponsen

Copyright foto’s

Sue – Suephoto.com (niet meer beschikbaar)

Ben Lee – Amiidae.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

fasciatus

Herkomst

Lengte Minimaal

25

Lengte Maximaal

35

Temperatuur minimaal

24

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

8.5

pH maximum

9.0

GH minimum

7

GH maximum

11

Broedgedrag

Dieet

Zone

Karakter

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bathybates fasciatus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *