Bagarius suchus – Krokodil Meerval

Bagarius suchus is een spectaculaire zuigmeerval uit Noord-Thailand, Laos en Cambodja. De soort kan tot 70 cm lang worden

Bagarius suchus

Bagarius suchus of Krokodilmeerval is een roofmeerval die voorkomt in de Mekong rivier en Chao Phraya in Thailand, , Laos, en Cambodja. Bagarius suchus is vooral te vinden in snelstromende passages, waar het zich schuilhoudt in rustige gedeelten achter rotsen of in onregelmatigheden in de bodem of oever. De soort groeit tot 70 cm, 80 cm inclusief de staart.

Het aquarium

Ondanks het formaat is het een redelijk eenvoudig te houden vis. Natuurlijk moeten medebewoners minimaal 1/3 van de eigen lichaamslengte zijn. Verder heeft de soort absoluut zuurstofrijk en schoon en liefst stromend water nodig. Gezien het formaat is een groot aquarium nodig. Tegelijkertijd is het een rustige vis, die weinig zwemruimte gebruikt. Houdt van gedimd licht en wat schuilplaatsen. Temperatuur: 18-23 graden.

Voedsel

Deze roofvis voedt zich met kleine vissen, schaaldieren en andere ongewervelden. Jonge dieren eten muggenlarven, wormen en garnalen. Volwassen dieren accepteren stukken vis, mosselen en regenwormen.

Kweek

Over de kweek is niets bekend.

Video

Copyright foto’s

Nonn Panitvong – siamensis.org

AquariumGlaser.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

suchus

Nederlandse Namen

Krokodil Meerval

Min. lengte aquarium in cm

400

Herkomst

Landen

,

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

70

Lengte Maximaal

80

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

23