Aulonocara sp. chitande Type North Masinje

De Chitande´s behoren tot de kleinst blijvende Aulonocara´s.
Minder fel uitgekleurde soort doch een pracht om in je aquarium te zien zwemmen.

Biotoop

Deze soort komt voor van Fort Maguire tot aan Masinje. Ze leven hier boven de zanderige bodems nabij de overgang naar rotsen. Ze blijven daarbij bij voorkeur wel boven het zand.

Dieet

In het wild leven ze van de kleine diertjes die ze uit het zand zeven. In het aquarium mag levend of diepvries voer dus niet ontbreken. Zorg wel voor afwisseling in het dieet.

Het Aquarium

Het aquarium moet in ieder geval voldoende zand op de bodem hebben. Deze vissen zeven het zand door hun kieuwen op zoek naar in het zand levende diertjes. Daarnaast kan het worden ingericht met rotsen als docoratie.

Kweek

De man bouwt niet echt een hol wat hij verdedigd. Alleen tijdens het paren zal hij een territorium hebben wat hij alleen tegen soortgenoten verdedigd. Na het aanbaltsen van de vrouw draait het koppel om elkaar heen. De vrouw legt de eieren en de man bevrucht ze. De vrouw broed de eieren verder uit in haar muil. Na aan dag of 20 worden de jongen door de vrouw uitgespuugd. Ze vertonen verder geen broedzorg. De jongen kunnen worden gevoerd met artemia en stofvoer.

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

Malawi’s Unlimited

Extra informatie

Familie

Onderfamilie

Geslacht

Tribus

Groep

Soortnaam

chitande – Type North Masinje

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Lengte Minimaal

8

Lengte Maximaal

10

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

7.5

pH maximum

8.5

GH minimum

12

GH maximum

16

Ecosysteem