Auchenoglanis occidentalis – Giraffe Meerval

De Auchenoglanis occidentalis of Giraffe Meerval is een zeer groot wordende meerval, eigenlijk niet geschikt voor in het aquarium.

Auchenoglanis occidentalis – Giraffe Meerval

Een grote, vreedzame meerval met giraffe-achtige vlekken op jonge leeftijd. Bij volwassen Auchenoglanis occidentalis vervagen de vlekken. Zij moeten in een zeer groot aquarium worden gehouden met een gigantisch filter door de hoeveelheid voedsel die zij nodig hebben. Weinig licht is een pluspunt, evenals een grot-achtige ruimte om het uw meerval zo comfortabel mogelijk te maken. Mijn ervaring met hen is iets anders dan alles wat ik heb gelezen, dus ik zal de verschillen tussen ‘Algemene informatie’ en ‘Mijn persoonlijke ervaring’ weergeven.

 Algemene informatie:

Auchenoglanis occidentalis kunnen samen worden gehouden indien het aquarium groot genoeg is. Ze zijn sociaal en zal samen optrekken.

Mijn persoonlijke ervaring:

Auchenoglanis occidentalis die samen opgroeien doen het samen goed als ze volwassen zijn. Echter kan het samen plaatsen van twee volwassenen of half-volwassen giraffe meervallen uitmonden in gevechten aangezien de eerste Auchenoglanis occidentalis zijn territorium  zal beschermen.

Oorsprong:

Afrika: aanwezig in de meeste rivieren van West-Afrika, Lake Tsjaad, het gehele Congo-rivieren systeem, de Nijl, Oost-Afrikaanse meren, Tanganyikameer, en rivieren de Omo en Giuba.

Maximale lengte

Ze kunnen tot zo’n 90 centimeter lang worden. Minimale aquariumhoud: 1100 liter. Zwemruimte: Bodem. Levensduur: 15 jaar of meer

Waterwaardes

Temperatuur: 21 – 27
pH: 7,0 tot 8,2
Hardheid (DH): 10 tot 20 dH

Dieet

Omnivoor
Aanvullende informatie Dieet:
Giraffe meervallen hebben een enorme eetlust en hebben veel voedsel nodig. Dit is een van de belangrijkste overwegingen als je erover denkt er een te gaan houden. Ze ziften door het substraat op zoek naar voedsel en kunnen er een smeerboel van maken indien het aquarium een zand ondergrond heeft.

Auchenoglanis occidentalis
Auchenoglanis occidentalis

Algemene informatie

Ze zijn niet kieskeurige eters en eten pellets, krill, rode muggenlarven, en vrijwel alles dat in hun grote mond past. Dit omvat ook andere vissen in het aquarium.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb twee van deze vissen en beide eten liever pellets dan anders. En met voorkeur bedoel ik dat ze niets anders dan pellets eten. Ik heb ze nog nooit een andere vis zien eten. Ik zelfs voervisjes gegeven aan de andere vissen in het aquarium, daarbij heb ik gezien dat een van de Giraffe meervallen de voervisjes naar binnen zoog en via de kieuwen (levend) weer naar buiten werkte. Beiden worden met de hand gevoerd en zijn erg aanhankelijk. Ze komen beiden naar de oppervlakte om hun kop te laten strelen.

Verschillen tussen de geslachten

Monomorph. Er is geen manier om het verschil tussen de geslachten te vertellen. Het is al gezegd dat vrouwen iets dikker kunnen worden in het midden wanneer zij vol zijn van de eieren.

Kweek van de Auchenoglanis occidentalis

Ei Legger. Er zijn geen verslagen bekend van de kweek in gevangenschap, maar dit kan te wijten zijn aan hun grote omvang en de vereiste van een groot aquarium om meerdere meervallen te huisvesten. De mannetjes bewaken in het wild het nest.

Temperament / sociaal gedrag:

• Rustig
• Teruggetrokken / Solitair
• Eet kleinere vissen
• Schuchter / Verlegen
• Territoriaal

Voorkomende ziekten

Bij deze soort zijn geen specifieke ziekten bekend

Video

Auteur

Imagirlgeek – HoustonFishBox

Copyright foto’s

Imagegirlgeek – Bron: HoustonFishBox
IrisFotografie
Suephoto.com (Niet meer beschikbaar)

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

occidentalis

Synoniemen

Auchenaspis occidentalis, Auchenoglanis acuticeps, Auchenoglanis biscutatus occidentalis, Auchenoglanis occidentalis occidentalis, Auchenoglanis occidentalis tanganicanus, Auchenoglanis occidentalis tchadiensis, Auchenoglanis scutatus, Auchenoglanis vittatus, Auchenoglanis wittei, Oxyglanis sacchii, Pimelodus occidentalis

Nederlandse Namen

Giraffe Meerval

Eerstbeschrijving

Achille Valenciennes

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Zone

Herkomst

Landen

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ecosysteem

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lengte Minimaal

80

Lengte Maximaal

90

Temperatuur minimaal

21

Temperatuur maximaal

25

pH minimum

6.5

pH maximum

8.0

GH minimum

10

GH maximum

25

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Auchenoglanis occidentalis – Giraffe Meerval” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *