Aphyosemion maculatum

Aphyosemion maculatum is een vreedzame, enigszins schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden in het gezelschap van andere Aphyosemion-soorten. In het gezelschapsaquarium kunnen ze ook wel worden gehouden samen met andere rustige en kleine vissen.

Aphyosemion maculatum

Aphyosemion maculatum is voor het eerst beschreven in 1977 door Radda & Pürzl. Ze zijn heel moeilijk te houden in het aquarium.

Aphyosemion maculatum is een vreedzame, enigszins schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden in het gezelschap van andere Aphyosemion-soorten. In het gezelschapsaquarium kunnen ze ook wel worden gehouden samen met andere rustige en kleine vissen. Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan. Een donkere bodem en gedempt licht door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld. De soort is nogal gevoelig voor verontreiniging. Een regelmatige waterverversing is dus noodzakelijk (het liefst iedere dag een kleine hoeveelheid).  Bij een te hoge temperatuur worden de dieren niet oud.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Aphyosemion maculatum

De kweek is niet eenvoudig. Een klein aantal eieren wordt regelmatig tussen fijnbladerige planten of in een afzetmop afgezet. De eieren moeten regelmatig uitgelezen worden en in een broedschaal met een schimmelwerend middel worden onder gebracht. Na 12-14 dagen komen de jongen uit. Ze eten onmiddellijk Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

maculatum

Herkomst

Lengte Minimaal

4

Lengte Maximaal

5

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

22

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aphyosemion maculatum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *