Aphyosemion joergenscheeli

Aphyosemion joergenscheeli is een vreedzame, tamelijk schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden.

Aphyosemion joergenscheeli

Aphyosemion joergenscheeli is een vreedzame, tamelijk schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant met fijnbladerige planten zodat schuilplaatsen ontstaan. Ook Javamos kan gebruikt worden. Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen. De temperatuur mag niet al te hoog worden omdat dit nadelig is voor de conditie van de dieren. Ook is een goede filtering en een regelmatige waterverversing noodzakelijk.

Dieet

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Ze eten zeer graag zwarte muggenlarven.

Kweek van de Aphyosemion joergenscheeli

De kweek is niet eenvoudig.  Enkele eieren per dag worden tussen het Javamos afgezet en bevrucht.  De eieren moeten worden ondergebracht in broedschalen waar ze na een drietal weken uitkomen.  Ze kunnen ook gedurende die periode droog worden bewaard.  De jongen kunnen worden groot gebracht met artemia-naupliën.  Evenals de ouderdieren zijn ze zeer gevoelig voor hogere temperaturen.

Video

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

joergenscheeli

Herkomst

Lengte Minimaal

5

Lengte Maximaal

6

Temperatuur minimaal

18

Temperatuur maximaal

20

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aphyosemion joergenscheeli” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *