Aphyosemion franzwerneri

Aphyosemion franzwerneri is een vreedzame, tamelijk schuwe soort die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant zodat veel schuilplaatsen ontstaan.

Aphyosemion franzwerneri

Aphyosemion franzwerneri is een vreedzame, tamelijk schuwe soort die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden. Het aquarium moet dicht worden beplant zodat veel schuilplaatsen ontstaan. Een gedempte verlichting en donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen. De vis is een slechte zwemmer en heeft daardoor een eigenaardige (soort hoppende) manier van voortbewegen. Als u dit waarneemt is het dier dus niet ziek.Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.

Kweek van de Aphyosemion franzwerneri

De kweek is moeilijk.  De soort is niet erg productief.  Een klein aantal eieren worden tussen turf of een afzetmop afgezet.  Deze eieren moeten worden “uitgelezen” en worden onder gebracht in een broedschaal met een schimmelwerend middel.  Na twee weken komen de jongen uit.  Ze moeten de eerste dagen worden gevoerd met pantoffeldiertjes en daarna met Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Bijgewerkt op 24 juli 2018 door John

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

franzwerneri

Herkomst

Lengte Minimaal

4

Lengte Maximaal

5

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

6.0

pH maximum

7.5

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aphyosemion franzwerneri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *