Aphyosemion cyanostictum

Aphyosemion cyanostictum is een zeer vreedzame vis die goed met andere vissen te houden is. De vis houdt van een donkere bodem, een dichte beplanting en gedempt licht door middel van drijfplanten.

Aphyosemion cyanostictum

Aphyosemion cyanostictum is een zeer vreedzame vis die goed met andere vissen te houden is. De vis houdt van een donkere bodem, een dichte beplanting en gedempt licht door middel van drijfplanten. Het water moet regelmatig ververst worden.

De Aphyosemion cyanostictum komt voor in kleine, meestal moerasachtige beekjes in het regenwoud. Het is een meerjarige killivis. Ze zijn heel moeilijk te houden in het aquarium. Deze soort heeft niet alleen een geslachtsnaam (Aphyosemion) maar ook een naam voor het onder-geslacht: Diapteron.

Dieet

Als voedsel kan het beste klein levend voer gegeven worden. Ook gevriesdroogd voer wordt gegeten. Droogvoer vinden ze niet zo geweldig.

Kweek van de Aphyosemion cyanostictum

De kweek is vrij eenvoudig. De eieren worden afgezet in bijvoorbeeld Javamos en komen reeds na een week uit. De jongen zijn gemakkelijk groot te brengen met artemia-naupliën en pantoffeldiertjes.

Auteurs

Jan Bukkems – Aquavisie
John de Lange

Copyright foto’s

Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Bijgewerkt op 29 maart 2018 door John

Extra informatie

Familie

Geslacht

Ondergeslacht

Soortnaam

cyanostictum

Herkomst

Lengte Minimaal

5

Lengte Maximaal

6

Temperatuur minimaal

25

Temperatuur maximaal

35

pH minimum

5.5

pH maximum

6.5

GH maximum

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aphyosemion cyanostictum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *