Aphyosemion caudofasciatum

Aphyosemion caudofasciatum is een levendige, over het algemeen vreedzame vis.  Alleen de mannetjes zijn onderling en ten opzichte van mannetjes van andere Aphyosemion soorten tamelijk agressief.

Aphyosemion caudofasciatum

Aphyosemion caudofasciatum is een levendige, over het algemeen vreedzame vis.  Alleen de mannetjes zijn onderling en ten opzichte van mannetjes van andere Aphyosemion soorten tamelijk agressief. Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een gedempte verlichting door middel van wat drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Een donkere, zachte bodem van turfmolm wordt zeer op prijs gesteld.  De vissen mogen niet bij te hoge temperaturen worden gehouden omdat ze daardoor korter leven.  Ook wordt de ei-afzetting hierdoor belemmerd.

Synoniemen: Aphyosemion ogoense caudofasciatum, Aphyosemion ogoense.

Dieet

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Na gewenning wordt ook droogvoer geaccepteerd.

Kweek van de Aphyosemion caudofasciatum

De kweek is niet al te moeilijk.  De eieren worden voortdurend in de bodem afgezet en bevrucht.  Als de ouders goed gevoerd worden, worden de jongen niet nagejaagd en kunnen die eemvoudig uit het kweekaquarium worden “uitgelezen”.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

John de Lange
Rudolf Pohlmann – Killifishe.info – Facebook

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

caudofasciatum

Herkomst

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aphyosemion caudofasciatum” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *