Anubias minima

De Anubias minima kan in het aquarium als decoratie worden vastgebonden aan hout of stenen. Een zeer geschikte aquarium plant.

Anubias minima

De Anubias minima is een mooie plant met donkergroene sterke bladeren. Hij onderscheidt zich van andere Anubias soorten door zijn smallere blad. Zijn maximale hoogte van 40 cm maakt hem geschikt als middenzone- of achtergrondplant.

Herkomst:

West-Afrika

Verzorging:

Net als alle andere Anubias soorten houd de Minima van donkere plekjes. Hij staat het liefste in de schaduw van andere planten of in een aquarium met weinig verlichting. Wanneer hij te veel licht krijgt, ontstaat er al snel een flinke laag alg op zijn bladeren. Deze plant heeft een wortelstok, deze mag niet in de grond geplaatst worden. Gebeurt dit wel, dan is de plant binnen enkele weken dood. Hij kan het beste worden opgebonden op steen of hout. Hij zal zich er vrij snel aan vasthechten. Verder stelt hij erg weinig eisen aan zijn omgeving.

Vermeerderen:

De Anubias Minima is heel eenvoudig te vermeerderen. Hij heeft een wortelstok waaraan nieuwe bladeren ontstaan. Deze wortelstok kan heel eenvoudig doorgeknipt worden om de plant te vermeerderen. Let wel op dat er genoeg gezonde bladeren aan de afgeknipte stukken blijven zitten, de plant heeft er minstens 5 nodig om goed te kunnen groeien.

Opmerkingen:

Zijn taaie bladeren maken de plant geschikt voor aquaria met vissen die nog wel eens van planten willen eten.

Auteur

Karin van Delft

Copyright foto’s

Aquaplantsonline

Extra informatie

Herkomst

Hoogte maximaal

40

Temperatuur minimaal

20

Temperatuur maximaal

28

Verzorging

Zone

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anubias minima” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *