Anubias heterophylla

De Anubias heterophylla is een zeer traag groeiende aquariumplant.

Anubias heterophylla

De Anubias Heterophylla is, net als andere Anubias soorten, een erg makkelijke plant. Hij stelt weinig eisen aan zijn omgeving en groeit zowel onder als boven water. Zijn wortelstok moet wel goed nat blijven. Zijn bladeren zijn bijna leerachtig en erg sterk. Plantenetende vissen laten hem met rust, waardoor hij erg geschikt is voor in cichlidenaquaria.

De Heterophylla onderscheid zich van andere Anubias soorten door zijn lange bladstelen. Zijn bladeren zijn ellipsvormig  en zijn helder- tot donkergroen. Hij kan wel 50 cm hoog worden. Het duurt wel even voor hij die hoogte bereikt heeft, want het is een trage groeier.

Verzorging

Net als de meeste andere Anubias soorten, houd de Heterophylla van donkere plekken. Wanneer hij te veel licht krijgt wordt hij geremd in zijn groei en wordt hij erg kwetsbaar voor algen. Plaats hem dus in de schaduw van andere planten of onder drijfplanten.

De wortelstok kan er niet tegen om begraven te zijn in zand of grind. Wanneer de plant in de bodem gezet wordt, let er dan op dat de wortelstok altijd boven de grond blijft. Maar het beste kan hij op een stuk hout of steen worden gebonden.

Vermeerderen

De Anubias laat zich heel makkelijk vermeerderen door zijn wortelstok door te knippen. Er moeten wel ten minste 3 gezonde bladeren op elk stuk wortelstok blijven, anders kan de plant niet verder groeien.

Auteur

karinD

Copyright foto’s

Aquaplantsonline.nl

Bijgewerkt op 12 februari 2018 door John

Extra informatie

Herkomst

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

28

pH minimum

5.0

pH maximum

9.0

Zone

Verzorging

makkelijk

Hoogte minimaal

40

Hoogte maximaal

50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anubias heterophylla” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *