Anubias barteri

De Anubias barteri is een aquarium plant die zich makkelijk op hout en stenen laat bevestigen. Zijn glanzend donkergroene, speervormige bladeren zijn dik en taai. Daardoor laten de meeste plantenetende vissen deze plant met rust.

Anubias barteri

De Anubias Barteli komt uit West-Afrika, uit de omgeving van Kameroen. Het is een moerasplant die zowel boven als onder water goed groeit. Het duurt even voor hij zijn maximum hoogte van 45 cm bereikt heeft, want het is een trage groeier. Hij maakt ongeveer eens in de drie weken een nieuw blad aan, soms zelfs nog trager.

Zijn glanzend donkergroene, speervormige bladeren zijn dik en taai. Daardoor laten de meeste plantenetende vissen deze plant met rust. Dat maakt de Anubias ook geschikt voor cichliden aquaria. Ook komt hij goed tot zijn recht in een terrarium of paludarium.

Verzorging

Hij stelt weinig eisen aan zijn omgeving. De waterwaarden maken niet heel veel uit en er hoeft ook geen Co2 toegevoegd te worden. Het liefst staat hij op een plek in de schaduw. Zijn voorliefde voor donkere plekjes heeft hem aan zijn naam geholpen. Hij is vernoemd naar Anubis, de Egyptische god van de onderwereld.

Haal lelijke bladeren ruit om te zorgen dat de plant er mooi fris uit blijft zien. Alg laat zich meestal makkelijk van de bladeren verwijderen door er met duim en wijsvinger voorzichtig over te wrijven. Doordat hij langzaam groeit, is hij erg gevoelig voor alg. Ook daarom kan hij beter niet op een lichte plek staan.

De Anubias heeft een wortelstok en deze mag niet in de grond te diep in de grond geplaatst worden. Het beste is het om hem op steen of hout te binden.

Vermeerderen

De plant kan vermeerdert worden door stukken van de wortelstok te knippen of te snijden. Het is wel belangrijk dat er minstens 3 scheuten aan een stuk wortelstok zitten.

Video

Auteur

karinD

Copyright foto’s

Aquaplantsonline
Tropica.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Herkomst

Temperatuur minimaal

20

Temperatuur maximaal

30

pH minimum

5.0

pH maximum

9.0

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

25

Hoogte maximaal

45

Soortnaam

barteri

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anubias barteri” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *