Anubias afzeli

Anubias afzeli is een mooie plant om te zien en heel makkelijk in onderhoud. Heel erg sterk en geschikt voor aquaria met cichliden.

Anubias afzeli

De Anubias afzeli is een van de makkelijkste Anubias soorten. Daarbij is hij erg mooi om te zien. Hij heeft taaie, dikke ellipsvormige bladeren die wel 15 cm lang kunnen worden. De bladeren zijn verschillende tinten groen maar minder donker van kleur dan die van andere soorten. Hij stelt geen speciale eisen aan licht, hoewel bij heel fel licht zijn bladeren erg licht van kleur worden en hij ook gevoeliger wordt voor algen.

Het is een langzame groeier, hij vormt maar enkele bladeren per jaar. Hij wordt 40 tot 50 cm hoog. Net als andere Anubias soorten stelt de Anubias afzeli weinig eisen aan voeding. Toevoeging van Co2 is niet nodig. De plant kan onder bijna alle omstandigheden in zoet water overleven.

Deze soort kan, in tegenstelling tot de andere soorten, in wat grover grind gezet worden. Niet in zand, dan is de plant binnen enkele weken dood. Hij kan ook heel mooi worden opgebonden op steen of hout.

Anubias afzeli vermeerderen

Het vermenigvuldigen van de plant kan heel simpel door zijn wortelstok door te knippen. Zorg daarbij wel dat er aan elk deel minstens 5 gezonde bladeren zitten.

Door zijn taaie bladeren is de plant goed geschikt om te gebruiken in aquaria met cicliden.

Auteur

Karin van Delft

Copyright foto’s

Aquaplantsonline

 

Bijgewerkt op 7 februari 2018 door John

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

afzeli

Herkomst

Temperatuur minimaal

20

Temperatuur maximaal

28

pH minimum

6.0

pH maximum

8.0

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

40

Hoogte maximaal

50

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anubias afzeli” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *