Amphiprion clarkii – Zwarte Anemoonvis

Amphiprion clarkii – Zwarte Anemoonvis komt voor in varierende kleur. Ze hebben twee witte banden een achter het oog en een boven de anus. Ze hebben meestal een derde band op de staartwortel.

Amphiprion clarkii – Zwarte Anemoonvis

Amphiprion clarkii – Zwarte Anemoonvis komt voor in variërende kleur. Ze hebben twee witte banden  een achter het oog en een boven de anus. Ze hebben meestal een derde band op de staartwortel. De staartvin is wit of gelig van kleur. De witte banden op de zijkanten van het lichaam zijn breder dan de banden bij de Amphiprion chrysopterus die er vrijwel identiek uitziet.

Synoniemen

Amphiprion boholensis, Amphiprion clarki, Amphiprion clarkia, Amphiprion japonicus, Amphiprion melanostolus, Amphiprion papuensis, Amphiprion snyderi, Amphiprion xanthurus, Anthias clarkii, Sparus milii

Leefomgeving

Lagunes, buitenste rif hellingen. Ze leven tussen de tentakels van anemonen waaronder Cryptodendrum adhaesivum – Tapijtanemoon, Entacmaea quadricolor, Heteractis aurora, Heteractis crispaHeteractis magnifica, Heteractis malu, Macrodactyla doreensis, Stichodactyla gigantea, Stichodactyla haddoni, Stichodactyla mertensi.  Ze worden gevonden tot op dieptes van 1 tot 60 meter.

Voedsel

Omnivoor – dieet omvat plankton, algen

Kweek

Eierleggend, met elliptische eieren. Doorgaans wordt het nest net buiten de anemoon gelegd.

Herkomst

Indische- en Westelijk deel van de Stille Oceaan: Perzische Golf tot Westelijk Australië, Great Barrier Reef tot aan het zuiden van Japan.

Video

Auteur

John de Lange

Copyright foto’s

© Tomo.Yun www.yunphoto.net
Klaus Stiefel – PacificKlaus
Hristo Hristov
zsispeo – CC BY-NC-SA 2.0

Extra informatie

Familie

Onderfamilie

Geslacht

Soortnaam

clarkii

Synoniemen

Amphiprion boholensis, Amphiprion japonicus, Amphiprion melanostolus, Amphiprion papuensis, Amphiprion snyderi, Amphiprion xanthurus, Anthias clarkii, Sparus milii

Karakter

Sociaal Gedrag

Reefsafe

Ecosysteem

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lengte Minimaal

12

Lengte Maximaal

15

Temperatuur minimaal

10

Temperatuur maximaal

32

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Amphiprion clarkii – Zwarte Anemoonvis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *