Alestopetersius caudalis

Alestopetersius caudalis is een vreedzame scholenvis, uitstekend geschikt voor het gezelschapsaquarium samen met andere vreedzame vissen. Als er te weinig soortgenoten aanwezig zijn, wordt deze vis erg schuw en laat zich haast niet zien.

Alestopetersius caudalis

Alestopetersius caudalis is een vreedzame scholenvis, uitstekend geschikt voor het gezelschapsaquarium samen met andere vreedzame vissen. Als er te weinig soortgenoten aanwezig zijn, wordt deze vis erg schuw en laat zich haast niet zien. Een zonnig plekje en een donkere bodem doen de kleuren van deze vis pas echt tot zijn recht komen.

Let op dat je een goede verhouding man/vrouw hebt. Houdt meerdere vrouwen op 1 man in een groep. Heb je teveel mannen dan voeren ze gevechten waarbij ze gewond kunnen raken en niet meer herstellen.

Synoniemen: Petersius caudalis, Hemigrammopetersius caudalis, Phenacogrammus caudalis, Petersius brumpti, Alestopetersius leopoldianus brumpti, Hemmigrammopetersius brumpti, Phenacogrammus leopoldianus brumpti, Petersius xenurus, Alestopetersius xenurus xenurus, Hemigrammopetersius xenurus, Micralestes grandi, Alestopetersius hilgendorfi grandi

Herkomst

Kongo en zijrivieren

Dieet

Alestopetersius caudalis heeft een voorkeur voor levend voer maar droogvoer wordt ook geaccepteerd.

Kweek van de Alestopetersius caudalis

De kweek van de Alestopetersius caudalis is redelijk eenvoudig. In de morgenzon worden tot 300 eieren afgezet die naar de bodem zinken. Het verdient de voorkeur om daarna de ouders te verwijderen. De jongen komen na 6 dagen uit en kunnen met infuus en later Artemia-naupliën worden grootgebracht.

Auteur

Jan Bukkems – Aquavisie

Copyright foto’s

F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com
Michael Negrini – Pisciculture d’Estalens
Hristo Hristov
Choy Heng Wah
HJ Chen
CK Yeo

Bijgewerkt op 18 oktober 2021 door John

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

caudalis

Herkomst

Broedgedrag

Karakter

Dieet

Lengte Minimaal

6

Lengte Maximaal

7

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

26

pH minimum

7.0

pH maximum

7.5

GH minimum

8

GH maximum

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alestopetersius caudalis” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *