Aequidens michaeli

De Aequidens michaeli heeft een fors aquarium nodig van minimaal 2 meter breed. Met een donkere bodem komen de kleuren beter tot hun recht.

Aequidens michaeli

Aequidens michaeli kan een lengte bereiken van zo’n 20 centimeter. Het beste kan er een koppel of 1 mannetje met meerdere vrouwtjes samengehouden worden, mannetjes zijn onder elkaar nogal agressief. De Aequidens michaeli niet met kleinere visjes samenhouden, want die kunnen als voedsel aangezien worden.

Aequidens michaeli is in 1995 officieel beschreven door Kullander.

Herkomst

Rio Xingu, Brazilië.

Het aquarium

Voor de Aequidens michaeli is een aquarium nodig van minimaal 2 meter. De bak inrichten met planten, kienhout en stenen zodat er voldoende schuilplaatsen ontstaan, de planten worden met rust gelaten. Ook kunnen er drijfplanten gebruikt worden om de verlichting wat te dempen. De bodem mag bestaan uit zand of fijn grind, met een donkere bodem komen de kleuren van deze vis beter tot zijn recht.

Water

Temperatuur: 22-30 graden.
PH: 7-7,5
GH: 5-8

Voeding

Het is een alleseter, als voedsel kan zowel levend voer als diepvriesvoer gegeven worden, zoals muggenlarven, watervlooien, artemia, mysis en krill. Ook droogvoer wordt geaccepteerd, zorg voor voldoende afwisseling.

Kweek van de Aequidens michaeli

Voor de kweek van de Aequidens michaeli kan men het beste beginnen met een groepje jonge vissen waaruit zich een goed koppel vormt. Daarna is de kweek vrij eenvoudig, de eitjes worden op een platte steen afgezet en bevrucht. Beide ouders hebben broedzorg, ze zullen de jongen dan ook intensief bewaken en verzorgen. De jongen kunnen opgekweekt worden met artemia-naupliën.

Auteur

Coby

Copyright foto’s

Jan Bukkems
F. Ingemann Hansen – Akvariefotografen.com

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

michaeli

Karakter

Sociaal Gedrag

Broedgedrag

Dieet

Min. lengte aquarium in cm

200

Zone

Herkomst

Landen

Ecosysteem

,

Lengte Minimaal

18

Lengte Maximaal

20

Temperatuur minimaal

22

Temperatuur maximaal

30

pH minimum

7.0

pH maximum

7.5

GH minimum

5

GH maximum

8

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aequidens michaeli” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *