Acorus gramineus – Spitsbladige Kalmoes

Net als de andere leden van deze familie is de Acorus gramineus – Spitsbladige Kalmoes eigenlijk meer een vensterbank plant dan een aquariumplant.

Acorus gramineus – Spitsbladige Kalmoes

Acorus gramineus wordt in het Nederlands Spitsbladige Kalmoes genoemd. De Acorus grimineus wordt aangetroffen in Oost-Azië en wel op drassige gronden, doch ok op een volledig droge bodem. Hij behoort tot de familie der Aronskelkachtigen of Araceae. In de natuur groeit de Acorus gramineus emers, maar in het aquarium doet hij het ook submers, doch dit is wel van tijdelijke aard. In het aquarium houdt hij het ongeveer 8 maanden vol, maar van de groei is nauwelijks iets te bespeuren, vandaar dat we de plant in de aquariumzaak zo groot mogelijk moeten kopen.

De Acorus grimineus heeft een diepgroene kleur, de plant voelt hard aan. De bladeren staan als het ware in een waaiervorm opgesteld, ook zijn de bladeren niet langer dan 12 cm terwijl de breedte van het blad variëert van 3 tot 4 mm.

De Acorus grimineus is erg lichtbehoevend, ook dient de voet van de plant belicht te worden. De plant verlangt beslist een niet te hoge temperatuur; maximaal 21 Celsius. Wel moeten we de plant een bodem geven van licht kleihoudend zand. Aan het water worden geen bijzondere eisen gesteld. Voor een stuk kienhout of een kurkschorsterras komt het plantje goed tot zijn recht qua kleurschakering.

Auteur

Peter Bus – AV-Pronkjuweel

 

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

gramineus

Herkomst

Temperatuur maximaal

21

Verzorging

Hoogte minimaal

8

Hoogte maximaal

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acorus gramineus – Spitsbladige Kalmoes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *