Acorus calamus – Dwergkalmoes

De Acorus calamus is een moeilijk te houden plant die meer geschikt is voor de vensterbank dan voor het aquarium. Ons advies is om hem niet in het aquarium te houden.

Acorus calamus – Dwergkalmoes

In de aquariumzaken wordt de Acorus calamus met de Nederlandse naam Kalmoes aangeduid. In dit geval zou het beter zijn van Dwergkalmoes te preken.

De Acorus calamus wordt aangetroffen in India, Celebes, Ceylon en Japan. We hebben hier te maken met ene lid van de familie der Aronskelkachtigen or Araceae.

De Acorus calamus is uitermate geschikt als voorgrondplandje, want hij wordt namelijk niet erg hoog. In ons aquarium groeit hij zelfs nauwelijks of niet, daarom moeten we niet al te kleine exemplaren aanschaffen.

De Acorus calamus ziet er met zijn strakke stijve blaadjes heel anders uit dan de andere aquariumplanten. Deze blaadjes zijn bij een maximale lengte van 10 cm niet breder dan 1 mm en ze zijn hard groen van kleur. Van een centraal punt uitgegroeid staan ze als een waaier uitgespreid.

Helaas houdt het plantje het in het aquarium niet langer uit dan 7 tot 8 maanden. Bevorderlijk voor een lange levensduur zijn een lage temperatuur en een bodem die wat turf en klei bevat. Ook moet u zorgen voor een sterke belichting, dan hebt u alles gedaan wat maar mogelijk is.

Mocht u tot een eventuele aanschaf van de Acorus calamus overgaan, dan wens ik u veel succes.

Auteur

Peter Bus – AV-Pronkjuweel

Extra informatie

Familie

Geslacht

Soortnaam

calamus

Herkomst

Zone

Verzorging

Hoogte minimaal

5

Hoogte maximaal

10

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acorus calamus – Dwergkalmoes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *